Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bagt brioche med syltede hyben og kærnemælksskum

Bagt brioche med syltede hyben og kærnemælksskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Brioche:
12 g.gær
2 spsk.vand
15 g.sukker
3 æg
5 g.salt
300 g.hvedemel
250 g.smør
 
 Syltede hyben:
500 g.hyben
1 dl.vand
125 g.sukker
0.5 vanillestang
 
 Kærnemælksskum:
2 æggeblommer
15 g.sukker
1 spsk.honning
5 dl.kærnemælk
3 spsk.piskefløde
 citronsaft
 
Opskrift:
Brug helst en lille røremaskine eller elpisker med dejkroge på. Udblød gær i vandet og tilsæt salt og sukker. Tilsæt æggene et ad gangen, kom mel i og rør dejen glat. Smørret skæres i tern, det må ikke være for koldt. Rør smørret i dejen lidt ad gangen. Stil dejen til hævning et lunt sted.

Klip blomst og stilk af hyben og halvér dem. Tag handsker på og skrab kernerne ud, skyl hybenskallerne og hak dem groft. Kom hyben i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem i 10-15 min. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud – lad vanillen koge med de sidste 5 min.

Pisk æggeblommer med sukker og honning, hæld kærnemælk og piskefløde i og smag til med citronsaft. Stil skummet i køleskabet.

Smør fire portionsforme. Fyld briochedejen halvt op i formen, kom 1 tsk. hybenmarmelade i midten og dæk marmeladen med briochedejen. Bag formene i ovnen ved 200 grader i 8-10 min., alt efter størrelsen på formene.

Hæld kærnemælken i en blender og blend i kort tid, til den har en skummende konsistens. Server kærnemælksskummet i et glas sammen med den lune brioche og lidt ekstra hybenmarmelade.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10428 gange,
og udskrevet 141 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu