Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Ild i røret

Ild i røret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Ild i røret, billede 4 Ild i røret, billede 1 Ild i røret, billede 2 Ild i røret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
3 spsk. Karry, stærk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte


Opskrift:

Løgne og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler.

Løgene brunes i margarinen. Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand.

Retten koger til kålen er mør. ca 45 - 60 min. Behøver ikke jævning, det meste væde fordamper.

Serveres med løse ris og flutes. Lav rigeligt, for det er svært at stoppe igen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (183 stemmer)

Opskriften er vist 385138 gange,
og udskrevet 21828 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

coco66  -  2018-10-11 23:46:39
Puha - det var mpget i Puha - det var noget ulækkert pladder med de tomater i. Føj - det var bestemt ikke noget vi voksne kunne spise. Men barnebarnet spiste lystigt af det.. men vi voksne kunne ikke få det ned.


Ole  -  2018-01-08 13:09:05
Verdens bedste Ild I Røret vi giver det noget dejlig paste af det stærke og det er godt og en extra dåse tomater.


Heidi  -  2016-11-03 09:01:48
Løgne skal skæres i skiver???? Det bliver svært at skære i en løgn ;)


  -  2016-11-03 08:20:30
så ved man da, hvad man gør med alle de løgne man hører nu om dage!


Thomas  -  2015-05-10 18:35:54
Skrug lidt ned for løg og kål...så passer det perfekt i forhold til kød....dejlig smag


Beth  -  2013-08-12 10:23:56
Ser forfærdelig ud i gryden. Min mand var vild med smagen :-) God måde at få brugt et hvidkål op på.


Ea  -  2013-08-07 17:14:58
Retten koger lige nu, 600 gram loeg synes jeg godt nok er meget, men fik resten af hvidkaalen i koeleskabet brugt, nu er jeg meget spaendt paa smagen:)


  -  2013-03-24 10:16:26
Til singlen: søg hvidkål i feltet "tøm køleskabet" så vil du få masser af ideer. Hvis du laver hvidkålssalat så prøv at rive den på rivejernet, ellers bliver jeg så træt af det. Den er super med appelsin og tranebær....


Linda B  -  2013-03-13 08:31:08
Hvad slags karry er stærk karry? Kan man bruge garam masala? Jeg kan ikke fordrage den gule karry medmindre den er frisk lavet.


  -  2012-08-09 16:54:06
Lad nu være med at bruge margarine, det er længe siden man fandt ud af det er noget skrammel:-(


Sarah  -  2012-05-12 16:08:10
Mums det smager bare så godt og så er det en billig ret at lave :D Den er et stort hit herhjemme og jeg servere rugbrød til :D


  -  2012-02-18 16:38:17
Vi lavede det som fyld til pandekager det minder lidt om fuldet i forårsruller. Bare med lidt mere karry og mindre kål og soya til det er bare lækkert og super nemt


Vinding  -  2011-12-26 21:27:05
Rigtig lækker ret .Brugte hele hvidkålet ,og tilsatte lidt bacon,hvidløg og chilli . Absolut et rigtig godt alternativ til regulær hvidkålssuppe .


line  -  2011-09-07 20:29:58
Til PN: Resten af hvidkålshovedet kan du koge til nogle frikadeller og lave en hvid opbagt sovs af kålvandet..


Charlotte  -  2011-06-07 20:11:23
Smager bedre med brune fuldkornsris, det giver mere bid i retten...


Stine  -  2011-04-14 17:32:27
Smager rigtig godt, og det er super lækkert hvis man putter en klat creme fraiche på toppen, uuuhm...


PN  -  2011-03-16 17:35:59
Jeg tør aldrig at købe et hvidkålshoved da jeg er single for jeg aner aldrig hvad resten af hvidkålen kan bruges til... er der nogle der har ideer til at få brugt resten af hvidkålen til?


Maria  -  2010-10-30 19:12:33
UHMM!!! Men hold op hvor er det stærkt for en mund som ikke kan ha stærkt mad... Men det smager vikelig godt.. Skal helt sikkert prøves igen engang!


Claus  -  2010-10-23 06:31:54
super ret


Inge V.  -  2010-05-17 18:19:16
Til Sanne: Retten kan fryses. En evt. rest af denne ret er fantastisk til fyldte gratinerede pandekager.


Lonni  -  2010-03-09 16:10:18
Smager rigtig godt, min søn på 8år mener, at vi skal have denne ret til aftensmad hver dag:-)


Jette D  -  2010-02-25 18:16:52
Rigtig god hverdagsret, men uden ris. De egner sig ikke her. Jeg kom 2 tsk.sambal oelek i, for at give lidt smag til retten


Sanne  -  2010-02-23 17:20:58
Kan retten nedfryses?


Mona  -  2010-01-29 20:29:57
Jeg ville foreslå at man tager lidt flæsk i skiver skåret i stykker istedet for , det passer super til kålen istedet for det hakkede kød hvis smag "forsvinder" i retten. Grammæssigt skulle det nok passe.


  -  2010-01-19 21:17:07
smager rigtigt godt selv ældre mennesker kan lide det nemt at tilberede da det stort set passer sig selv.


Bo  -  2009-12-05 10:30:09
Hvis jeres karry ikke er stærk nok, så kom noget mere cayenne peber i, der er noget i , men som regel ikke nok


Kit  -  2009-06-20 17:50:27
I stedet for at koge ris ved siden af, kan risene kommes i retten sammen med vand og koge med.


Chalfe  -  2009-05-27 15:57:32
Jeg synes den var noget kedelig, godtnok var den lidt stærk, men den manglede lidt bid og indhold.


lone  -  2009-04-18 21:26:39
smager rigtig godt.vi tog saltet peanuts til og det gav lige det sidste pift.


  -  2009-04-18 21:25:11
Jane- Udmærket hverdagsret


sandra  -  2009-02-22 13:48:32
magarinen kanskal skiftes ud med rapsolie eller flydne magarine, og ris kan man sagtens bruge dog skal det gerne være bruneris eller vildris, og så må man gerne tage hvidløg i også så er den også rigtig lækker


  -  2008-12-16 11:24:44
Kan med fordel steges bacontern inden og lade det komme med, samt lidt ekstra chili i.


LONNI  -  2008-10-07 15:45:21
HVIS MAN VIL UNDLADE RIS ELLER BRØD VIL JEG ANBEFALE AT MAN KOMMER LIDT KARTOFLER I TERN ELLER SKIVER I,DET ER OGSÅ RIGTIG GODT.


  -  2008-10-07 15:35:28
ER VIRKELIG GOD.ER DOG ENIG I AT DER SKAL MERE KARRY I,ISÆR HVIS MAN GODT KAN LIDE KRYDRET MAD. MÅSKE OGSÅ LIDT MINDRE HVIDKÅL.


John  -  2008-10-06 12:32:33
Det skader ikke at tomaterne er den slags med krydderier tilsat.


Helle  -  2008-09-06 16:57:50
Uuuuhhmmm, det smagte bare godt! Tilsatte lidt soyasauce til slut - det var bare guf, selv ungerne elskede det! Brugte lidt mindre kål end angivet. Sund og virkelig fantastisk hverdagsmad!


Tine  -  2008-01-28 08:10:55
Som variation anbefaler vi at erstatte karry med et par fed hvidløg og en lille dl. soya.


AD  -  2008-01-05 21:36:24
Der skal som tidl. nævnt rigtigt meget karry i og jeg puttede også 2 spsk. rosen paprika i til sidst.


Michelle  -  2007-09-26 16:21:51
Meget lækkert, men måske lidt mindre hvidkål


Suz.  -  2007-02-12 14:41:09
en rigtig god ret. mine børnebørn spise ige pludselig hvidkål og løg


Kirsten  -  2006-12-20 19:35:15
tilsat knust hvidløg giver et ekstra pift. God måde at få hvidkål på.


Michéle  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god til hverdag, der skal bare rigtig meget karry i og så en smugle olie istedet for margarine og uden ris og fûtes, så kan det sagtens gå ud for slankemad.


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god hverdagsret. Den kommer vi til at nyde ofte.


tove  -  0000-00-00 00:00:00
ris og flutes kan undlades, er fyldig nok i sig selv. Smager virkelig godt