Grøn tomatmarmelade med appelsin og ingefær

Grøn tomatmarmelade med appelsin og ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.grønne tomater
1 citron
2 appelsiner
100 g.syltet ingefær
600 g.sukker (indtil halvdelen kan evt. erstattes af sødemiddel)
2-3 tsk.Rød Melatin
 lidtAtamon
 
Opskrift:
Tomater, appelsiner og citroner skylles og køres engang igennem kødmaskinen sammen med den syltede ingefær. Mosen opvarmes til kogning og småkoger i et kvarter.

Rød melatin blandes med et par spiseskefulde af sukkeret. Melatinmængden kan varieres lidt alt efter, hvor stiv man ønsker marmeladen. Resten af sukkeret tilsættes den kogende mos. Evt. kan op til halvdelen af sukkeret erstattes af sødemiddel i flydende eller pulverform eller som tabletter. Sødemiddelmængden skal i sødeevne svare til den sukkermængde, den erstatter. Sødemidlet gør marmeladen mere kalorielet og vil ikke kunne smages. Mosen med sukker og sødemiddel omrøres og småkoger videre i 5 minutter. Under kraftig omrøring tilsættes Melatin/sukkerblandningen drysses i lidt ad gangen. Kog kraftigt i 2 minutter. Hæld marmeladen i varme, Atamonskyllede glas. Bind til med det samme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 25496 gange,
og udskrevet 847 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sonja Hashøj  -  2009-10-15 13:38:43
Det er en aldeles dejlig marmelade. Den smager lidt af appelsin med et strejf af tomat. Den må være god til både ost, kød og fisk, men nok ikke alene