Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet yoghurt

Hjemmelavet yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2.5 dl.fløde
20 dl.sødmælk
2-3 spsk.yoghurt (evt. fra sidste portion)
 
Opskrift:
Bland mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre uden at koge under omrøring i ca. 5 min. Du må ikke gå fra det. Tag gryden af varmen og afkøl det hurtigt, ved at stille det i koldt vand i håndvasken. Det skal være ca. 45 grader varmt, lidt højere end kropstemperatur. Udrør yoghurten i 1 dl vand og hæld det i mælken. Rør godt og tag gryden op. Læg låg på gryden, pak den ind i aviser, dernæst håndklæder og ind under dynen. Den skal stå i et døgn og så er den færdig. Så skal den på køl.

Hvis du ikke får spist yoghurten hurtigt, kan du selv lave drikkeyoghurt af resten. Bland vand i til den rette konsistens og smag til med frugtsaft. Kan også tilsættes sukker og citron. Kun fantasien sætter grænser.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (74 stemmer)

Opskriften er vist 31493 gange,
og udskrevet 355 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Carsten N  -  2012-08-19 16:44:44
Hvorfor skal det koges op, kan man ikke næjes med at opvarme til knap 45 gr??

  -  2011-08-13 15:57:34
super opskrift, og man laver jo ikke kun mad for det skal være billigere end færdiglavet produkter

  -  2011-01-14 10:52:54
super god opskrift

natalie  -  0000-00-00 00:00:00
fin opskrift, men det lyder til at være billigere bare at købe færdig yoghurt