Boller, bagt uden gær

Boller, bagt uden gær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Boller uden gær

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Boller, bagt uden gær, billede 4 Boller, bagt uden gær, billede 1 Boller, bagt uden gær, billede 2 Boller, bagt uden gær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel og bagepulver. Margarinen smuldres heri. Sukker blandes i. Mælken hældes i og arbejdes ind i dejen.

Dejen trilles til en pølse på et meldrysset bord. Deles i 6 lige store stykker som formes til boller og stilles på en bageplade.

Bollerne pensles med mælk og drysses evt. med tesukker.


Bages 10-15 min. ved 200 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (483 stemmer)

Opskriften er vist 741204 gange,
og udskrevet 5235 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8014 (1908 kcal)
KJ pr. stk. 1335 (318 kcal)
Vægt ialt 575 gram
Vægt pr. stk. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1393 KJ (331 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 50.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frederik  -  2021-05-09 12:39:11
Der skal lige tilsættes lidt sund fornuft her, men så bliver bollerne da udemærket. Mindre bagepulver, mindre sukker, tilsæt salt. Og brug måske smør i stedet for magarine, og letmælk i stedet for sødmælk. De blev ganske fine, dem jeg bagte, og de smuldrede ikke. Men det er rigtigt at skorpen er ret "scones-agtig". Hvis man følger opskriften til punkt og prikke bliver det formentlig nogle meget søde, meget smuldrende boller.

Pernille  -  2021-01-09 10:28:47
Føj for den lede hvor er de mega klamme!!! Vi har spist en halv bolle og er ved at dø. De falder fra hinanden. Minder om smagen sf meget salt. Stakkels mand der ville overraske på trods af manglende gær i huset. Føj føj føj. Bag dem IKKE!!!

Dan  -  2020-12-26 13:48:31
Personlig note, læs altid kommentarer først!!! Er lige ved at sætte dem i ovnen, og læser så at den mistænkelig store mængde bagepulver rigtig nok kommer til at ødelægge bollerne. Tror jeg nu har lært at læse først i stedet for at spilde tid på elendige opskrifter :P

Britt  -  2020-12-11 19:39:50
Smager meget af bagepulver Spild af råvarer

Klaus   -  2020-10-18 08:04:41
Hmm tror der er en ret stor fejl i opskriften. 5 tsk bagepulver til 6 boller ???? Prøv at sætte den til 24 boller.... 20 TYVE teskeer bagepulver... Jeg tror (ved) det er en fejl

Rikke  -  2020-10-10 08:22:57
Smager voldsomt af bagepulver og klistrer totalt i munden

Rikke  -  2020-10-03 12:40:48
Meget søde, ville ikke kalde dem boller

Kitty  -  2020-10-02 16:35:09
har lavet om på opskriften det er mini og smør i stedet for sød og Magerine

Christian C  -  2020-08-16 12:01:30
Hurtige boller uden gær lød jo fantastisk:) Var godt nok lidt mistænksom overfor mængde af bagepulver, sukker og fedtstof da jeg så opskriften, men tænkte at give den en chance for evt at udvide min horisont.. Det viste sig dog at være en fejl, for bortset fra det fysiske udtryk, så minder de noget mere om en tør smuldrende kage - end om boller - og derudover en underlig bismag - nok fra den store mængde bagepulver.. Så kan tilslutte mig de fleste øvrige kommentarer - og konstatere man skal lade være med at prøve denne opskrift :)

Simone  -  2020-08-03 11:28:17
nemme at lave og tager kun 10 min smager også godt

-  -  2020-07-19 08:09:07
Smuldrer fuldstændig og kræver et stort glas vand efter indtagelse. Har da form som en bolle, derfor én stjerne..

Alexander  -  2020-06-21 20:40:20
Synes at de blev gode. Dog lidt for søde :) Kan anbefales måske med lidt mindre bagepulver :)

  -  2020-04-22 18:25:17
De er okay god smag men der er alt for meget bagepulver så jeg tog kun 2 tsk. bagepulver i. Men eller er de ok. gode.

Ninna  -  2020-01-12 14:11:27
IKKE BRUG DENNE OPSKRIFT!!! Alt for meget sukker og bagepulver. Smed dem ud. Synes opskriften skal slettes da det ikke er værd at spise. Så desværre først beskederne og antal stjerner efter at jeg havde bagt.

Katrine   -  2019-07-29 16:25:01
Alt for søde og krummer vildt meget. Jeg bager dem ikke igen.

Inge helene  -  2019-03-16 09:57:24
Rigtig god smag, men men men de kan ikke skæres igennem, og de krummer helt vildt , jeg er lidt skuffet .

Siv  -  2019-02-03 16:40:37
Hvis man levede i det 1700 århundrede, kunne dette måske betegnes som boller

Jens Th  -  2018-12-16 23:38:55
Nødløsning, når man ikke har gær i huset - Men prøv en skefuld bagepulver mindre, og tilføj til gengæld et æg. Det får dejen til at hænge bedre sammen, og medvirker også til at bollerne hæver. Og hvis det er almindelige boller du er ude efter, skal sukkeret selvfølgelig minimeres.

Andrea  -  2018-12-10 15:34:24
Jeg læser først kommentarende nu, og boller er lige kommet ind i ovnen

Helle falkenberg   -  2018-10-22 15:50:28
Hvor jeg glæder mig til og smage dette brød når det er afkølet

Biljana   -  2018-09-30 11:36:16
For meget bagepulver...det brander i mund og hals...jeg laver dem ikke igen!

Naja  -  2017-09-22 20:20:29
De sidder lidt fast i ganen, lidt som scones men bare ikke helt så gode. Men når man ikke har gær må man nøjes :-D

Anne Sofie  -  2017-08-01 22:08:37
Smager godt. Men det er nok fordi vi er ikke puttede for meget bagepulver i. Men vi er rigtig skuffede fordi vi søgte på boller uden gær, og ikke scones. Vi kan ikke Anbefale denne opskrift:( kh virkelig skuffede damer

Sofie Thomsen   -  2017-07-07 11:58:25
Godt nok nogle mærkelige boller. Det ville give en anelse mere mening og kalde dem scones, for boller er det ik. De smager udemærket, men falder let fra hinanden, og så er der lidt for meget bagepulver i.

JoJo  -  2017-04-14 16:30:34
De er ikke ret gode. Det var en skuffelse da de var færdige. Vil ikke anbefale dem.

sofie koch  -  2017-02-25 08:41:22
super nemme boller. jeg er et barn der laver morgenmad til mine forældre meget tit, og nu ved jeg da hvad for en opskrift jeg skal bruge til boller. dejen tog 10 min at lave og i ovnen 20 min. så i alt tog det 30 min at lave en lækker morgenmad til nogen glade forældre. PS jeg er kun 9 år

Nora  -  2017-02-14 22:48:56
De er virkelig gode jeg har bare ikke tilsat sukker i så istedet en lillesmule salt og kardemomme

Lone  -  2016-12-11 10:48:15
Jeg har efterhånden brugt denne opskrift i flere år men altidtilsat lidt mere mælk end opskrifter skriver og lidt vanille og lidt kardemomme ummmm de minder så utroligt meget om en engelsk te scons mums min familie elsker dem og måske skulle man ændre opskriften til scons

Melanie  -  2016-10-06 19:22:45
tilføj noget cremefraiche, nogle havregryn og kardemomme og du får det skønneste smagfulde boller!

Pernille  -  2016-09-30 15:45:00
Øv. Jeg havde godt set de ikke så gode anmeldelser på opskriften, men jeg gav den alligevel en chance. Jeg har altid haft god erfaring med Alletiders Kogebog. Hvis man vil have boller, er det ikke denne opskrift man skal følge. Resultatet er meget smuldrende og enormt sødt. En positiv ting man kan sige er, at opskriften nærmere er på scones end på boller. Så hvis du vil lave nogle nemme, hurtige, smuldrende scones, så kan du sagtens bruge denne opskrift.

Kalle  -  2016-09-11 10:44:11
De er simpelthen de mest elendige boller jeg nogensinde har fået..! Smagen er elendig, desuden alt for sød til at være en bolledej. En stjerne med nød og næppe. Jeg kan overhovedet ikke anbefale at spilde tid og råvarer på sådan noget møg. Et tip: Køb et par pakker tørgær hjem. Så undgår man at løbe tør for gær og sådan noget tørgær kan holde sig i evigheder på køl. Skal man bruge det, så husk at "aktivere" gæret i lunkent vand, med en smule sukker i (såfremt opskriften tillader det).

Jasmin  -  2016-06-25 23:37:00
Virkelig gode! kan anbefale at putte et æg i og pensle dem med æg. Ved virkelig ikke hvorfor nogen mener at de er dårlige, når de kan bages af en 13 årig og være MEGA gode.

Christina   -  2016-04-29 08:16:15
Alt for sød, ikke meget bolle over det .. Men sikkert god som kage dej ;)

Heidi  -  2016-04-28 12:30:47
Synes smagen er fin, men der er klart for meget bagepulver i. :-( Og så falder bollerne nemt fra hinanden!

Mie  -  2016-03-27 14:05:22
Jeg havde ikke nok bagepulver, så der kom kun ca 2 tsk i. Dejen ville ikke hænge sammen på nogen måde, var nød til at spæde til med mel. Alligevel var bollerne ikke til at forme, det er den mest klistrede dej jeg nogensinde har lavet, trods det var i Røremaskine. Bollerne var tilmed uspiselige. De røg i skralde spanden !!!

Stig  -  2016-03-21 17:49:36
Alt alt for søde..

Nina   -  2016-02-16 10:59:58
Det er elendige boller. Fulgte opskriften til punkt og prikke, og endte med nogle "kagestykker" der ikke engang kunne halveres. Og ja, man får utrolig ondt i maven af dem.

Frida og Maria  -  2016-01-31 16:11:40
Man får ondt i maven og ens tænder bliver ru, vi kan ikke anbefale denne opskrift!

marianne  -  2016-01-29 16:56:45
Jeg kom 2 bananer i , en smule chokolade og vanille sukker, 1/2 af det anbefalede sukker, 1 æg. Mums

Martine  -  2016-01-20 16:06:14
Rigtig gode boller med de falder fra hinden så lidt få meget bagepulver i..................... Ps de er beder med havregryn i 😊

Bagereleven  -  2015-12-02 21:10:53
Boller uden gær, er ikke boller punktum. Bagepulver er kun til skærekager, småkager og ligne.

Rasmus  -  2015-11-01 10:58:11
Nøj hvor er de ringe det lige før det gør ondt i munden det må være alt det bagepulver de falder også helt fra hinanden

Marta jo  -  2015-10-25 10:58:19
Fin opskrift. Jeg tilføjet en teskefuld kardemumme og en spiseske solsikke olie. Få ældet dejen godt, så smøren smelter og dejen bliver blød. Tilføj sukkeret til sidst. Resultatet bliver som en lille "sund kage", der kan spises med og uden smør

kristoffer  -  2015-08-19 22:21:48
de smuldre, der er for meget bagepulver i og de er for søde. - Dette er på ingenmåde anbefalesværdigt! De røg ud efter jeg havde spist 2 af dem.

Marie  -  2015-02-05 13:29:03
De smager godt.... Men min tunge gør bare NAS... Tænker der er for meget bagepulver i :-/

Stephanie  -  2014-11-18 21:15:43
Bagte disse boller dog med få ændringer i opskriften, og jeg må sige at bollerne blev rigtig gode!. konsistensen var selvfølgelig ikke som almindelige boller, det mindede mere om Scones. Fulgte opskriften men kom kun 3 tsk bagepulver i. Jeg brugte heller ikke sukker eller salt. Og kom 2 æg i. Til sidst kom jeg også nogle rosiner i (fordi vi ikke havde noget chokolade. Gav det ca. 10 minutter i ovnen på 180 grader varmluft

  -  2014-11-03 07:58:21
Smager af bagepulver :/

  -  2013-11-11 21:36:14
Jeg synes nu de blev okay gode. Dog lidt søde, og vil passe bedre som scones. Eneste negative er den lidt sjove bismag, som nok stammer fra bagepulveret. Synes konsistensen blev rigtig godt og de er nemme at lave og bage. Næste gang vil jeg nok komme lidt mindre bagepulver i, og i stedet tilføje lidt salt og evt et æg :)

Abekattestreger  -  2013-06-19 07:52:18
Kom nu ind i kampen. "Bollerne" behøver ikke smage dårligt, bare fordi i ikke kan lide dem. Det er en simpel fejl i overskriften hvor der burde stå "scones" og lige til jer der brokker jer, kig for min og andres skyld på kommentarerne og bedømmelserne før i brokker jer, og før i vælger opskriften. KALD DEM SCONES

Victoria  -  2013-04-04 10:13:36
Jeg experimenterede lidt med ingredienserne og pytteede lidt vanilje sukker i. Og kun 2 tsk bagepulver i. Og nu smager de rigtig godt! Og er meget børnevenlige, jeg er selv 12 år gammel.

  -  2013-03-19 11:30:45
Hvad for noget margarine er det er det det flydene?

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her