Laksepie

Laksepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : LakseFisk - Garvet laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
125 g.smør
200 g.hvedemel
5-6 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
200 g.gravet laks
 dild
 porre
3 æg
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Man hakker smørret ud i melet og samler dette med koldt vand, ælter dejen sammen, og lader den ligge koldt nogle timer. Derpå rulles dejen ud og kommes i en smurt form eller et ildfast fad og stilles koldt i 15 minutter. De lægger en dobbelt smurt foliestrimmel mod dejen hele vejen rundt, prikker bunden og bager pien ved 235° i 10 minutter. Lidt før kan de fjerne folien. Dejen afsvales og tages fra formen, eller den bliver i det ildfaste fad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 8951 gange,
og udskrevet 130 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2011-03-09 14:52:51
Porrer sauteres på en pande i lidt smør, lægges i bunden af tærten. Strimler af gravlaks lægges ovenpå, drys med fintklippet dild. Pisk æg og fløde sammen og kryder med salt og peber hæld over. Bages ved 200 grader C 20-40 minutter til den er gylden.

anni  -  0000-00-00 00:00:00
efter min mening er tilberedelsen lidt mangelhaft beskrevet. Hvordan tilbereder man fyldet, og hvor længe skal pien så bage?