Græskarmuffins

Græskarmuffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Græskarmuffins, billede 4 Græskarmuffins, billede 1 Græskarmuffins, billede 2 Græskarmuffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.græskarkød uden kerner og skal
100 g.pekannødder
 
2 æg
150 g.sukker
0.5 vanillestang
 
2 dl.valnøddeolie
1 dl.mælk
 
200 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2 tsk.kanel, stødt
1 tsk.ingefær, ingefør
 
 Glasur:
150 g.flormelis
 vand
 orange farve
 
 Karamelliserede pekannødder:
45 g.sukker
2 spsk.vand
50 g.pekannødder
 
Opskrift:
Riv græskarkødet på den grove side af rivejernet. Bland det revne græskar med de hakkede pecannødder (eller valnødder).

Pisk æg, sukker, vanillekorn sammen.

Bland mel, bagepulver og krydderier og ven det i æggemassen skiftevis med mælk og olie. Tilsæt græskar og nødder og vend det rundt til det er jævnt fordelt i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag muffins gyldenbrune ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 minutter.
Lad dem afkøle lidt.

Rør en glasur af flormelis og kogende vand giv den evt. lidt orange farve og smør på muffinene, pynt med de karamelliserede pekannødder.

Karamelliserede pecannødder:
Varm sukker og vand i en tykbundet gryde til sukkeret er opløst. Øg varmen kraftigt og kog sukkeret til karamel. Fortsæt kogningen efter sukkeret er blevet "tørt", og når det karamelliserer, vendes pecannødderne (eller valnødder) i karamellen, som derefter hældes ud på et stykke let olieret bagepapir. Skil nødderne fra hinanden med en træske eller en gaffel og lad dem afkøle helt.

Nødderne kan laves et par dage i forvejen og opbevares i en tætsluttende dåse.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (15 stemmer)

Opskriften er vist 45571 gange,
og udskrevet 1322 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-10-03 16:57:10
Super god også med 200 g smør istedet for olien og mælken.

Christine  -  2011-05-10 16:49:33
''Michelle - 2009-10-01 18:13:46 "Servere den med?? Det er muffins! Dem spiser man vel bare som de er?!" - Faktisk er det cupcakes, men på dansk kalder vi dem bare muffins :) Tak for opskriften, har ledt efter den i evigeheder :D'' Faktisk kalder vi dem ikke bare muffins på dansk, Muffins og Cupcakes er to forskellige ting. Muffins er enkle 'mini-kager', og Cupcakes er mindre (cupcakes = kop kager, på størrelse med en amerikansk Cup som er en måle enhed) og så er de desuden pyntede med icing og sådan noget :)

karin  -  2011-01-09 18:47:09
2 dl valnøddeolie...det er rigtig meget. Er der nogen som har prøvet det med mindre?

siv  -  2009-10-18 15:13:45
Super dejlig opskrift. Jeg fik 22 muffins ud af det! Og jeg brugte valnødder, hvilket var en succes.

Bente  -  2009-10-11 18:31:03
super lækre, kan varmt anbefales:-)

Michelle  -  2009-10-01 18:13:46
"Servere den med?? Det er muffins! Dem spiser man vel bare som de er?!" - Faktisk er det cupcakes, men på dansk kalder vi dem bare muffins :) Tak for opskriften, har ledt efter den i evigeheder :D

kai  -  2007-10-25 15:29:11
behøver man at komme nødder i?

  -  0000-00-00 00:00:00
Servere den med?? Det er muffins! Dem spiser man vel bare som de er?!

  -  0000-00-00 00:00:00
hvad kan man servere den med?