Citronroulade

Citronroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 æg
150 g.sukker
50 g.hvedemel
50 g.rismel
1 tsk.bagepulver
 
 Citron creme:
3 dl.mælk
3 æg
75 g.sukker
1 citron reven skal heraf
4 spsk.rismel
50 g.smør
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Pisk æggene meget luftige med sukkeret. Tilsæt de to slags mel sammen med bagepulveret og fordel dejen i to store firkanter på hver sit stykke bagepapir. Dejen skal stryges tyndt ud. Bundene bages 5-6 minutter ved 225 grader. Læg bagepapirover et hårdt opvredet viskestykke og træk den færdige bund af. Tril kagen sammen, mens den køler af. Mælk, æg, sukker og citronskal piskes grundigt sammen med rismel i en rustfri kasserolle. Massen varmes igennem under omrøring. Når den er tyknet, tages kasserollen fra varmen, og smørret røres i cremen. Rør konstant i cremen, mens den køler af. Pisk fløden stiv og vend den i cremen. Den kolde creme fordeles på kagen der rulles sammen og stilles i køleskabet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 31866 gange,
og udskrevet 633 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ann  -  2020-11-19 13:16:23
Citronroulade kan laves efter samme nemme opskrift som findes for Hindbærrouladen. Når man skal fylde med kold creme, er det bedst først at rulle rouladen uden fyld og lægge den 5-10 min i køleskab. Når den er kølet lidt af kan man forsigtigt rulle den ud igen og fylde den med f.eks citron cremen. Man kan godt "snyde" lidt og fylde med Dr. Øtker's citronfromage, - der skal bruges 2 breve og saft fra 3 citroner. (hvis man godt kan lide cremen syrligt til det søde kage). Lav f.eks cremen om aftenen og sæt den i køleskab, så tager det ikke mange minutter at få rouladen klar næste dag.Drysses med flormelis og stilles koldt indtil den spises. (evt. flødeskum til).

Heidi Lykke   -  2018-07-10 17:57:52
Lav om på rækkefølgen. Lav creme og pisk fløden først den kan bedre stå og køle af. Så kan man lave dejen og bage den imens man vender flødeskum i cremen. Så er den klar til kagen kommer ud af ovnen.

Ketty  -  2015-08-17 15:51:23
Jeg har forsøgt at bage en roulade med citroncreme, men altså den var for besværlig. man kan da ikke rulle rouladen sammen, før citroncremen er kommet på, og hvad så cremen skal være kold og kagen er varm, så det....ikke heldigt.. venlig hilsen fra ketty

  -  2013-10-31 16:28:14
det er den værste kage, jeg nogensinde har bagt. men smagen var fin.

iVeo  -  2013-03-31 17:51:18
Verdens bedste roulade, den kan godt anbefales :-D

Andersen  -  2007-03-08 12:52:55
supper god

  -  0000-00-00 00:00:00
er bedst efter et døgn i køleskabet