Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Røgeost (hjemmelavet rygeost)

Røgeost (hjemmelavet rygeost), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
20 dl.mælk
2.5 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
 
 rughalm
 brændenælder
 
Opskrift:
Ingredienserne røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost.

Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra. Processen tager ca. 24 timer i køleskab.

Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller. Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.

Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)

Opskriften er vist 70219 gange,
og udskrevet 1723 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bech  -  2018-01-07 15:11:50
Alternativ til kærnemælk? Det fungere ikke med den fesne kærnemælk man kan købe nu med kun 0,5% fedt. :( Forøvrigt er havrehalm bedst. :)

Johnny   -  2017-05-10 07:20:29
Hvor lang tid ryger du den .

Jan   -  2015-12-24 09:07:46
Havretslig og brændenælder er rigtig godt , og pas på ikke der blir for varmt så blir det til smelte ost istedet

Leif Christiansen  -  2013-07-26 18:41:41
Jeg er begyndt at købe grænet yogurt i en tyrkerbutik ( drænet )det er meget billigt, helt ned til 7 kr. pr. kg.Det er rigtig fint til rygeost, et osteklæde i den store sigte og 2 kg. yougurt i ( af et par gange )og lad afdryppe til næste dag, og så ryger jeg det i webergrillen med bøgesmuld til den har fået røgfarve. mindst 1 kg. rygeost for 14 kr. Og så er jeg fynbo og mejerist, men der sker aldrig noget ved at prøve noget nyt.

nanny  -  2013-05-08 16:05:14
er der nogen der vd, hvor man køber rughalm?... vil blive glad for lidt hjælp :) Takker :)

  -  2011-07-04 13:38:01
tippet med grillstarter er at man bruger en alm sigte fra køkkenet til at komme ostemassen i. sigten passer oven i grill starteren - ellers køb en der passer :-) i stedet for kul i starteren bruger du selvfølgelig halm og brændenælder... Velbekomme

kolding  -  2010-05-29 15:24:04
Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide, hvordan bruger man en grillstarter, kan mam bare bruge kul? og hvor længe skal skal man ryge det.

  -  2010-05-06 15:59:40
hej Marie bruger du ikke osteløbe lone

Marie  -  2009-06-24 10:13:55
Det behøves ikke at være økologisk. Jeg har lige så tit købt den billigte udgave af både sødmælk og kernemælk. Det fungerer fuldt ud tilfredsstillende.

Olgert  -  2008-07-22 19:37:10
Det er vigtigt at man bruger rigtigt kærnemælk f.eks. Harmonie og mælk direkte fra landmanden. Vi plejer at bruge en grillstarter til at ryge det i.

Pia Hansen  -  2008-06-24 08:43:28
Skal det være uhomogeniseret mælk eller økologisk?