Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































En fond af krebs

En fond af krebs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Diverse Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
400 g.krebseskrog
3 spsk.olivenolie
2.5 cl.cognac
250 g.gulerødder
50 g.blegselleri
50 g.porre
50 g.skalotteløg
2 mellemstorehvidløgsfed
2 tomater
1 laurbærblad
1 nellike
3 knusteenebær
1 kvistfrisk estragon (eller 1 knivspids tørret)
1 kvistfrisk timian (eller knivspids tørret)
2 spsk.vegetabilsk olie
50 g.tomatpuré
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun skrogene i olivenolie. Men først skal de renses og skylles omhyggeligt. Vævsrester fjernes. Kog gryden af med cognac efter bruningen.

Bring ingredienserne i kog. Svits de rende, skivede grøntsager, kvartede tomater og krydderurter 5 minutter i varm olie og lad derpå simre sagte i 2 minutter. Vend skrogene i, dæk med koldt vand og bring i kog. Skum hyppigt.

Passér krebsefonden. Beklæd en spidssigte med et dobbelt klæde. Sæt sigten over en gryde. Kom fonden, der først har simret 40-45 minutter, i sigten lidt ad gangen med en ske og lad hver gang væden løbe af, inden der igen tilsættes fond.

Pres fonden. Tag fat om klædets spidser med hånden. Vrid det let, så ingredienserne presses sammen i en pose. Pres nu efter med hånden med moderat kraft. På den måde kommer flere vigtige indholdsstoffer med i den lækre fond.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11427 gange,
og udskrevet 152 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu