Spinat og Fetatærte

Spinat og Fetatærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Oste - Feta

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Spinat og Fetatærte, billede 4 Spinat og Fetatærte, billede 1 Spinat og Fetatærte, billede 2 Spinat og Fetatærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
300 gram Helbladet spinat, dybfrost
200 gram Feta. 40+
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smuldr mel og smør sammen og tilsæt vand og æg. Ælt med måde, for meget arbejde gør dejen sej. Lad dejen hvile svalt i mindst i time, før den bliver rullet ud. Læg dernæst dejen i en springform.

Hak den optøede spinat groft og svits den i smør Smag til med salt og peber og lad det køle lidt af Bland spinaten med fetaosten. Pisk æggene sammen med mælken.

Fyld tærtebunden med spinat/fetaosten og hæld mælkeblandingen over, så den dækker spinaten. Bag i midten af ovnen ved 175 grader C indtil tærten har fået farve, cirka 20 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (23 stemmer)

Opskriften er vist 89707 gange,
og udskrevet 1584 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14510 (3454 kcal)
KJ pr. Pers. 3627 (863 kcal)
Vægt ialt 1725 gram
Vægt pr. Pers. 431 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 841 KJ (200 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 12.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Carina   -  2020-11-11 18:24:25
ALT ALT for meget vand. Jeg ville aldrig følge denne opskrift en anden gang. Heldigvis har jeg lavet tærte nok gange til at jeg kunne se den var gal allerede da jeg læste de 4 dl mælk, og puttede derfor mindre i. Halvdelen er nok.

  -  2018-01-13 20:26:30
Meget vandet. Vi gav den en time før den var færdig. Ikke en sikker vinder her!

Malene  -  2017-11-19 17:19:07
Fandens!!! Så først kommentarerne omkring at FORE springformen ALT ALT for sent!!! Øv!!! 😪😪😪

Rasmus  -  2017-11-06 18:46:12
Kan I ikke opdatere opskrifterne så man ikke behøver at læse kommentarerne for at finde ud af at den skal have meget mere tid og blir totalt sjasket?

Christina  -  2017-09-27 19:27:10
Rigtig lækker tærte. Vi gav den bare noget ekstra tid, så var den lige i skabet. Kunne godt leve med at det var en del væde.

Mette  -  2017-04-21 19:02:31
Få dog for guds skyld slettet denne elendige opskrift - tærten bliver jo ALDRIF færdig, der er ALT for meget væde i den!!!

  -  2015-07-27 20:17:18
Ni har jeg lavet denne tærte og det gør jeg ikke igen. Temp. er for lav og tærten var ikke færdig efter mere end dobbelt så lang tid i ovnen. Bruger man en springform, skal man huske at fore den inden, da æggemassen ellers løber ud. Øv øv øv

Dorte11  -  2014-08-14 14:04:59
Der står, at tærten skal bage i ca. 20 minutter til den får farve. Det er altså ikke nok. Ved 175 grader uden varmtluft skal den bage 1 time, for eller er æggemassen ikke stivnet. Husk at vride vandet ud af den optøede spinat :-) Tærten blev rigtig lækker.