Fordel tomatpuréen på benene og brum dem grundigt på begge sider i ovnen ved 175 grader.
Del løgene på midten og brank dem ved at lægge skærefladerne mod bunden i den varme suppegryde.
Knus hvidløget fint, skær de øvrige grøntsager i mindre stykker og kom begge dele i gryden sammen med ben (uden fedt) og krydderier.
Hæld koldt vand over og varm op til kogepunktet. Skum omhyggeligt og lad det hele koge ved svag varme uden låg i 4-5 timer.
Fedtet kan skummes af til at konservere den færdige fond med eller til at stege oksekød i!
Kog ind til et par liter god fond. Køl hurtigt ned og frys ind i passende portioner. (Fonden kan gemmes ca. 14 dage i køleskabet dækket af oksefedt).
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10534 gange, og udskrevet 148 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider