Vildtfond

Vildtfond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Øvrigt Vildt - Diverse dyrevildt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 ben og sener fra 1 hare, ca. 800 g
2 kg.vildtben (evt nakke eller bov)
 
 
500 g.blandede hvide suppeurter, f.eks. "0.125" knoldselleri, 1 løg, 1 persillerod
3 enebær
2 stilketimian
1 porretop
 lidtselleritop
2 laurbærblade
2 fedhvidløg
 noglepersillestilke
0.5 spsk.hvid peber
0.5 spsk.salt
 smør
 
Opskrift:
Hak vildtbenene og hareskroget ud i passende stykker. Brun benene i ovnen ca. 25 minutter ved 225 grader.


Gør urterne i stand. Skær dem ud i mindre stykker. Hak hvidløget groft.


Sauter grøntsager, hvidløg, porretop, selleritop og persillestilke i smørret uden at grøntsagerne tager farve. Hæld vinen på og kog ind til det halve. Kom vildtbenene og de øvrige ingredienser bortset fra salt ved. Hæld koldt vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt, hæld salt i og kog videre 2-3 timer til kødet slipper benene.


Sigt fonden og kog den ind til ca. 1,5 ltr.

Tips:

Alle vildtben og afpuds kan bruges





karakterer:
Opskriften er vist 39187 gange,
og udskrevet 893 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-11 16:04:31
Der står “Hæld vinen på og kog” Er der rød eller hvid og mængde.?