blandede grøntsager(f.eks. gulerod, knoldselleri, persillerod, pastinak og løg)600 g. blandede grøntsager(f.eks. gulerod, knoldselleri, persillerod, pastinak og løg)
1
spsk.
tomatpuré1 spsk. tomatpuré
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
2
laurbærblade2 laurbærblade
8
peberkorn8 peberkorn
1
nellike1 nellike
2
dl.
rødvin2 dl. rødvin
6
stilke
timian6 stilke timian
0.5
hvidløg0.5 hvidløg
persille-stilke persille-stilke
olivenolie olivenolie
Opskrift:
Benene og afpuds lægges i en bradepande. De drysses med melet, og tomatpureen kommes over.
Bradepanden sættes i ovnen, og benene brunes her kraftigt ved 250 C i ca. 20 min.
Grøntsagerne skylles, renses og skæres i grove stykker. Herefter brunes de i hed olie i en gryde, der skal være så stor, at der også er plads til benene.
Gryden simrer nu ved svag varme - uden låg - de næste 12-14 timer. De første 10 timer går man ud i
køkkenenet ca. en gang i timen og hælder mere vand i gryden, så indholdet hele tiden er næsten dækket.
Suppen skummes med en hulske af og til.
Efter ca. 12 timer passeres indholdet gennem en si, så alle urenheder sies fra, og suppen koges yderligere ind, til der er ca. 2 liter kraftig fond tilbage i gryden.
Lad fonden køle af i knap 1 time, hæld så den endnu varme fond på isternings-poser og frys dem ned.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(14 stemmer)
Opskriften er vist 66672 gange, og udskrevet 1467 gange.
Kommentarer
Erik - 2008-06-11 10:21:14 Hold øje med skumningen. Jo bedre du er til at fjerne skum / urenheder, jo mere klar bliver suppen.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider