Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lys kalvefond II

Lys kalvefond II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekraftben - Kalveben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
2 kg.kalvekraftben
2 kg.kalvehaler
1 fugleskrog (høne eller poulard)
1 storgulerodr
¼ stk.knoldselleri
2 storeløg
1 porre
10 storepersillekviste
1 bdt.timian
2 laurbærblad
1 spsk.hele sort peber
1 tsk.koriander
5 l.vand
 


Opskrift:

Fugleskrog, kalveben- og haler tørres i en ovn ved 150º i 20 minutter. Her efter lægges de i en stor gryde og overhældes med 5 ltr. koldt vand. Vandet bringes langsomt i kog.

Ved denne proces frigøres æggehvidestofferne i kød og ben inden de stivner, hvilket betyder at de aromatiske stoffer i ben og kød frigøres til fond. Når vandet senere begynder at koge stivner æggehvidestofferne og kan skummes af.

Kog fond ved svag varme uden låg i ca. 8 timer og skum hyppigt under kogningen. De rensede urter og grøntsager tilsættes sammen med krydderier 45 minutter før kogetidens udløb.

Fonden sies og koges ind til ca. ¾ afhængig af hvor kraftigt den smager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10347 gange,
og udskrevet 128 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu