Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalvefond II

Kalvefond II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekraftben - Kalveben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
3 kg.kalveben og -sener
3 løg
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
2 spsk.tomatpuré eller 6-8 modne tomater
1 suppevisk (timian, laurbærblad, persille, porretop)
0.5 hoved hvidløg
10 sorte peberkorn
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Fordel tomatpuréen på benene og brum dem grundigt på begge sider i ovnen ved 175 grader. Del løgene på midten og brank dem ved at lægge skærefladerne mod bunden i den varme suppegryde. Knus hvidløget fint, skær de øvrige grøntsager i mindre stykker og kom begge dele i gryden sammen med ben (uden fedt) og krydderier.
Hæld koldt vand over og varm op til kogepunktet. Skum omhyggeligt og lad det hele koge ved svag varme uden låg i 4-5 timer.

Fedtet kan skummes af til at konservere den færdige fond med eller til at stege oksekød i! Kog ind til et par liter god fond. Køl hurtigt ned og frys ind i passende portioner. (Fonden kan gemmes ca. 14 dage i køleskabet dækket af oksefedt).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11193 gange,
og udskrevet 170 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu