Dommedags-bouritos

Dommedags-bouritos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Tortilla - Enchalidas

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 ds.baked beans
1-2 salatløg (hellere store end små)
4 store fed hvidløg
4 spsk.stødt mexikansk chillipulver
2 tsk.korianderfrø
2 tsk.spidskommen
2 kapsler hel kardemomme
4 tomater
1 stor håndfuld friskhakket koriander (bedste kvalitet i de orientalske grøntsagsmarkeder)
3 nelliker
4 spsk.stegefedt (olie kan også bruges)
1 lille bæger craime fraiche
100 g.reven Cheddarost (eller lignende)
 syltede jalapeno-pebre (kan erstattes med friske chillier)
 eddike
 sukker
 salt
 peber
1 pakke friske mel-tortillas (fås i de fleste supermarkeder)
 
Opskrift:
Bønner for de tålmodige:
I retten bruges udkogte bønner, eller baked beans fra dåse. Billy Cross anbefaler at lave sine egne bønner på denne vis. Lad et halvt kilo bønner (de mørkerøde kidney-bønner) stå i blød i rigeligt vand natten over. Næste dag koges de i det samme vand 1-2 timer - indtil de er meget bløde. Under kogningen kan tilsættes salt, løg, bacon eller hvad man nu har lyst til. Det hjælper altsammen. Fra dette punkt behandles bønnerne som dåsebønner.

Salsa:
Hak et halvt løg, 2 tomater, et fed hvidløg, 3-7 stærke chillier (alt efter smag) og to kviske frisk koriander. Tilsæt en teskefuld knuste korianderfrø og to spiseskefulde eddike, en spiseskefuld sukker, lidt salt op peber. Dækkes til og anbringes i køleskab i mindst en time.

Burrito:
Knus spidskommen, nelliker, kardemomme, korianderfrø, chillipulver og to fed hvidløg i en morter til de danner en sammenhængende pasta, hak resten af løgene. Varm fedtstoffet på en pande til det næsten ryger, steg krydderierne et par minutter. Tilsæt de kogte bønner/dåsebønner og steg i 10 minutter for lavt blus. Med en gaffel moses bønnerne på panden og løgene tilsættes, derefter anbringes bønnemassen i en skål til senere brug. Varm forsigtigt fire meltortillaer på panden på begge sider. De må ikke blive sprøde. Spred en portion af bønnemassen ud på hver tortilla, drys med hakkede tomater, løg og koriander og rul dem sammen som pandekagepakker. Læg de torpedoformede burritoer på et ildfast fad og drys dem med reven ost og nogle få jalapeno-chilier. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i 5 minutter eller til osten er smeltet. Tag dem ud af ovnen, spred et tyndt lag craime fraiche ovenpå og dernæst et par skefulde salsa. Drys eventuelt med hakket koriander.


karakterer:
Opskriften er vist 32317 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jan  -  2012-10-15 16:32:07
I blødsætningsvandet fra bønnerne SKAL kasseres, og bønnerne koges i et NYT hold vand ... !!!.

Satanic Cook Book  -  2009-05-03 13:54:49
Den er glimrende. Hvis man skal starte helt fra scratche, er det en forholdsvis dyr ret, men hvis du har krydderierne i forvejen er det ikke særligt slemt. Løg og hvidløg har mange som regel liggende i forvejen (det kan ligeså fint være almidelige løg frem for salatløg). Skulle det ikke være tilfældet, vil jeg anbefale små husstande at gå til grønthandleren. På den måde undgår man at købe 2 kg løg, som man alligevel ikke for brugt. Køber man mozarella i stedet for cheddar, kan man også spare en smule. Tricket er altså, at tænke sig om når man handler. :)

Lisa  -  2008-03-18 13:03:42
denne opskrift skulle ikke ligge på denne side. vi er jo i den bilige mad, og det linger en dyr ret.

Jesper  -  2007-08-25 12:58:05
Ganske udmmærket og nem ret. Jeg skyller dog sovsen af bønnerne, da den ellers giver en lidt flad smag til retten. Desuden bruger jeg lime og sirup istedet for eddike og sukker.