Tomatsauce, stærk

Tomatsauce, stærk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SaucerRet : Saucer - Grønsagssaucer

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
0.5 dl.olivenolie
1 løg
5 fedhvidløg
750-1000 g.modne tomater (eller 2 dåser)
1 bdt.persille
 blade fra 1 lille kvist timian
1 laurbærblad
1–2 små stærke chili
2 spsk.hvidvin (eventuelt)
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hak løget fint og sauter det i olie til stykkerne er bløde og lidt gyldne. Pres hvidløgene ned i, sammen med finthakkede chili. Sauter ca. 30 sekunder og tilsæt derefter tomaterne, skåret i kvarte, samt krydderurterne. Kog med låg ca. 10 minutter og uden låg i ca. 5 minutter.

Fjern laurbærbladet og gnid resten gennem en sigte. En blender kan bruges, men det giver ikke nær så fint et resultat, idet kerne kun knuses delvist, mens de helt fjernes ved at benytte en sigte.

Konsistensen korrigeres nu ved eventuelt yderlig dampning eller tilsætning af vand. Varm saucen op igen og smag den til, men tilsæt aldrig jævning.

Tips:

Man kan tilsætte lidt tomatkoncentrat, hvis man fx. har været uheldig og få nogle vandede tomater – og der derfor mangler lidt tomat smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11388 gange,
og udskrevet 254 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu