Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønne tomater, sødsyltede

Grønne tomater, sødsyltede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grønne tomater, sødsyltede, billede 4 Grønne tomater, sødsyltede, billede 1 Grønne tomater, sødsyltede, billede 2 Grønne tomater, sødsyltede, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.grønne tomater
 
 Forlage af
3 dl.kogt koldt vand
3 dl.eddike
 
 Sukkerlage af
3 dl.forlage
750 g.sukker
3 nelliker hele
1 stk.hel ingefær (tørret)
5 cm.kanel hel
1 spsk.atamon flydende
 


Opskrift:

Tomaterne skylles, prikkes tæt og dybt og lægges 6 – 12 timer i en lage af eddike og vand (forlagen). De holdes under lagen med et let pres.

Derefter kasseres halvdelen af lagen.

Tomaterne koges sagte i resten af lagen i ca. 5 minutter. Sukkeret drysses i. Krydderierne tilsættes. Tomaterne koges videre endnu 10 – 15 minutter alt efter størrelsen. Tomaterne lægges herefter i glas som er skyllet i lidt atamon.

Lagen koges ind i ca. 15 minutter, til den er jævn. Atamon tilsættes. Lagen hældes i glasset, der bindes til med det samme. Hvis lagen bliver tynd i løbet af 1 – 2 uger, er det fordi der trækker saft ud af tomaterne. Problemet løses ved at hælde lagen fra og koge den lidt ind. Der skal så igen tilsættes 1/2 tsk. atamonpulver, før den varm hældes over tomaterne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)

Opskriften er vist 77445 gange,
og udskrevet 3535 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Diana  -  2012-09-30 08:45:10
Er tomaterne så klar til at spise med det samme? Eller skal de trække inden brug - i så fald, hvor længe?


Anne Birgitte Nørgaard  -  2011-10-18 10:12:31
Det er opskriften fra "Den grønne Syltebog" fra Tørsleffs Husmoder Service"


Heiid Boch  -  2011-09-30 10:59:03
Når der står kold kgt vand!! Er det kold vand der opkogt, eller koget vand der er afkølet iden.??


Per  -  2009-09-26 11:02:03
Synes ikke der er forlage nok, bør nok fordobles men gem så stadig kun 3 dl. som beskrevet. Vi brugte 0.5 tsk. stødt ingefær i stedet for den tørret hele ingefær