Gratinerede tomater

Gratinerede tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :



Ingredienser:
6 mellemstore runde tomater
 salt
 friskkværnet peber
1 løg
100 g.smør
100 g.hakket oksekød
3 æggehvider
2 æggeblommer
120 g.reven ost
2 spsk.hvedemel
1.25 dl.sødmælk
 
Opskrift:
Tomater skylles og udhules forsigtigt med en teske fra stilkeenden. Indersiden af tomaterne saltes let og tomaterne lægges på et fad med åbningen nedad, så vandet kan trække ud.

Løget pilles og hakkes fint. Halvdelen af smørret smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Det hakkede kommes ved og brunes let, hvorefter det tages af panden og afkøles let.

Æggehvider og æggeblommer røres sammen og blandes med det hakkede kød. 100 gram reven ost blandes i. Blandingen fordeles i tomaterne. Resten af smørret smeltes i en gryde. Melet tilsættes og får lov at tage en smule farve i 2 - 3 minutter under stadig omrøring. Derefter tilsættes mælken lidt efter lidt under stadig omrøring.

Saucen smages til med salt og peber og skal derefter koge for svag varme i ca. 20 minutter til den er blevet tyk. Ovnen forvarmes til 180 grader. De fyldte tomater sættes i et smurt ovnfast fad. Saucen hældes over, og resten af den revne ost drysses over. Tomaterne gratineres 20 minutter i den forvarmede ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 17974 gange,
og udskrevet 452 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu