Hyben syltetøj

Hyben syltetøj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Syltetøj

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyben syltetøj, billede 4 Hyben syltetøj, billede 1 Hyben syltetøj, billede 2 Hyben syltetøj, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hybenskaller (renset vægt) Hyben svinder med ca 50% ved rensning.
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
600 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 tsk. Rød Melatin
   
Opskrift:
Rensning af hyben:
Den seneste og mest trælse del af opskriften Skær stilk og blomst af hybenfrugterne, skær dem midt over. Herfra har du to valgmuligheder for at rense dine hyben for kerner: 1) Rens med fx enden af en teske 2) Frys dem ned i en stor pose. Når de er frosne tages de ud og du banker posen i bordet indtil de fleste kerner er løsnet - resten af kernerne renses ud som beskrevet oven for.

Hak de rensede hyben, kom dem i en gryde sammen med vand og citronsaft og kog dem i ca. et kvarter.

Kom sukkeret i gryden og kog videre i 8 minutter.

Tilsæt en flækket stang vanilie og kog videre i 2 minutter.

Melatin røres ud i lidt sukker, kommes i gryden og koger med et par minutter. (jo mere melatin du kommer i, jo tykkere bliver marmeladen. Pas på ikke at komme for meget i).

Skum marmeladen for urenheder og kom den i rene glas, der straks lukkes eller bindes til.





karakterer:
Opskriften er vist 60710 gange,
og udskrevet 1355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12489 (2973 kcal)
KJ pr. Portion 12489 (2973 kcal)
Vægt ialt 2340 gram
Vægt pr. Portion 2340 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 533 KJ (127 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 32.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-08 11:07:10
Jeg har lavet Hybenmarmelade i mange år; men jeg kører dem altid gennem en gammeldags Kødmaskine, inden jeg laver Marmelade af dem.

  -   2008-09-04 01:03:45
Jeg har lige lavet hybenmarmelade i flere omgange. Her er en nem måde at slippe for besværet med alle kernerne. Skyl dine hyben. Tag ca. 1/6 hyben fra- Brug de største og mest faste. Flæk dem og rens dem for kerner med bagenden af en teske (som man plejer). Kog disse hynskaller op i lidt vand og gem dem. Fjern blomst og stik på resten og flæk dem. Dæk dem med vand, rod lidt rundt i dem. Fjern de kerner, der flyder ovenpå med en hulske. Blend resten med en stavblemder i et par minutter. Skum igen kerner fra. Kog op og skum flere kerner af. Blend en gang mere. Fjern flere kerner. Kog op, fjern de sidste kerner. Bland mosen og de halve skaller og fortsæt med opskriften. Du har nu en hybenmarmelade, der indeholder nok skaller til at den ikke er det rene mos. Hybensuppe: Brug de blendede hyben alene med en del mindre sukker end til marmelade (men citron og vanilie som til marmelade). Det bliver en en tyk, lækker suppe uden tilsatte fortykkelsesmidler. God appetit.

  -   2008-08-20 22:19:46
Kan man komme æbler i hyben

  -   2005-01-01 01:01:01
fed opskrift! den skal prøves på hyben!!