top af 3-4 porre eller 2 hele porre top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2
gulerødder1-2 gulerødder
1
persillerod1 persillerod
2
løg2 løg
0.5
knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri0.5 knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
stilkene fra 1 bdt. Persille stilkene fra 1 bdt. Persille
2
laurbærblade2 laurbærblade
2-3
kviste
timian2-3 kviste timian
6-8
sorte peberkorn 6-8 sorte peberkorn
salt salt
Desuden: Desuden:
1
ds.
flåede tomater, hakket groft eller 1-2 spsk. koncentreret tomatpure1 ds. flåede tomater, hakket groft eller 1-2 spsk. koncentreret tomatpure
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
40
g.
smør40 g. smør
Opskrift:
Kalvebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt.
Melet drysses over, og benene brunes videre, til melet har taget farve.
Grøntsagerne skal skæres ud lidt finere og brunes let i gryden i smørret.
Benene tilsættes, dækkes med koldt vand, tilsættes tomater eller pure samt krydderurter.
Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere.
Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig.
Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.
Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.
Tips:
Fonden kan med fordel tilsættes en lille håndfuld tørrede Karl Johan svampe, som er et fremragende krydderi.
Her skal kun bruges ca. 20 g., som blødes op i koldt vand i en times tid.
Tilsæt både svampe og opblødningsvandet samtidig med tomaterne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 13838 gange, og udskrevet 295 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider