Kold, ovndampet laks med rucolasauce

Kold, ovndampet laks med rucolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kold, ovndampet laks med rucolasauce, billede 4 Kold, ovndampet laks med rucolasauce, billede 1 Kold, ovndampet laks med rucolasauce, billede 2 Kold, ovndampet laks med rucolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.laksefilet med skind
 
 Kogelage:
10 dl.vand
2 spsk.vineddike
2 kvistefrisk estragon eller 1 tsk. tørret
0.75 spsk.salt
8 peberkorn
 
 Sauce:
3 dl.Rucolasalat
2 spsk.friske estragonblade eller 2 tsk. tørrede
1 dl.mayonnaise
3 dl.cremefraiche 9%
1 citron revet skal heraf
 salt
 peber
 
Opskrift:
Se laks efter for småben, og fjern dem med pincet eller laksetang. Læg laksen i et ovnfast fad. Kog lagen sammen og hæld den kogende over laksen. Sæt laksen utildækket i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn ca. 15 min., til den lige er gennemkogt. Lad laksen køle i lagen og sæt den koldt natten over.

Kom rucola og estragon i foodprocessor og hak det fint. Tilsæt mayonnaise og creme fraiche, og smag til med citronskal, salt og peber. Tag laksen op af lagen med hulske, og læg den forsigtigt på et fad. Server saucen til.





karakterer:
Opskriften er vist 47486 gange,
og udskrevet 1371 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-03 21:42:36
Vi brugt som I kan se en fiskegryde io stedet for et ovnfast fad, men begge dele kan bruges. Hvis du ligger fisken med skindet opad, så kan det nemt trækkes af mens den ligger på fadet.

  -   2008-09-21 20:02:39
Udmærket forret.

  -   2006-12-20 17:34:45
en rigtig lækker opskrift