Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brun Lammefond

Brun Lammefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeknogler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
4-5 kg.lamme kraftben
 top af 3-4 porre eller 2 hele porre
1-2 gulerødder
1 persillerod
2 løg
0.5 knoldselleri eller 4-5 stilke blegselleri
 stilkene fra 1 bdt. Persille
2 laurbærblade
2-3 kvistetimian
6-8 sorte peberkorn
 salt
 
 Desuden:
1 ds.flåede tomater, hakket groft eller 1-2 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk.hvedemel
40 g.smør
 
Opskrift:
Lammebenene lægges i en bradepande og brunes på alle sider i en så varm ovn som muligt. Melet drysses over, og benene brunes videre, til melet har taget farve.

Grøntsagerne skal skæres ud lidt finere og brunes let i gryden i smørret. Benene tilsættes, dækkes med koldt vand, tilsættes tomater eller pure samt krydderurter. Simrer under låg mindst 4-5 timer, men gerne længere.

Suppen sies eventuelt gennem et klæde, kommes atter i gryden og koger uden låg til den er reduceret, så smagen er god og kraftig. Skummes for fedt, smages til og fryses ned til senere brug.

Den kan også holde sig i adskillige dage i køleskabet, forudsat den er afkølet hurtigt.

Tips:

Fonden kan med fordel tilsættes en lille håndfuld tørrede Karl Johan svampe, som er et fremragende krydderi. Her skal kun bruges ca. 20 g., som blødes op i koldt vand i en times tid. Tilsæt både svampe og opblødningsvandet samtidig med tomaterne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17487 gange,
og udskrevet 300 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu