Stikkelsbærmarmelade med vanille
Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De modne bær nippes og skylles og hældes i en sigte til afdrypning.
Sukker og vand koges til en sukkerlage, bærrene kommes i og marmeladen koges i ca. 20 min. ved svag varme. Marmeladen skummes hyppigt under denne kogeproces. Marmeladen hældes på de rene glas og der lukkes / bindes til starks Tips: Hvis du bruger mindre end de 750 g. sukker er det nødvendigt at tilsætte 1 spsk. Atamon pr. kg. bær. |
|
Opskriften er vist 89730 gange,
og udskrevet 1778 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (52 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-07-28 11:32:40 Den havde fået alle stjerner, hvis man havde husket st skrive på at det skal bruges geleringspulver. Vh. Vivi anonym - 2017-08-06 15:36:42 Jeg syntes ikke min marmelade blev tyk. Så jævnede med kartoffelmel og det hjalp :-) Niels Breum - 2016-12-19 20:27:11 virkelig god - bruger mindre vand, to vanillestænger og lidt Melantin .. hustruer og børn elsker marmeladen !! Martin - 2015-07-30 07:04:37 Anvend en hel vanilie stang og saft fra 1/2-1 citron som foreslået af andre. Det bliver godt! Men det stivner ikke ordentlig. Mine Invicta stikkelsbær indeholder i hvert fald ikke nok pectin. Jeg vil anbefale at man bruger melatin for at sikre konsistensen. tillee - 2012-08-05 00:07:41 Hvornår skal vanillen i? Winnie - 2011-07-19 15:55:36 Jeg har blendet stikkelsbærmarmeladen, så er den også børne venlig:) Tine - 2011-07-07 13:49:28 Prøv med en håndfuld hakkede mandler - super lækkert med lidt bid i :) Også har jeg lært af min farmor på 93 der hele hendes liv har lavet marmelade - og gør det endnu - at man skal tilsætte citronsaft for at frmhæve smagen af bærerne. Jeg synes personligt at lidt citronskal (fra øko citroner naturligvis) er super også :) Kirsten - 2010-08-04 12:32:21 Glæder mig til at smage marmeladen. Lavede en ½ portion for 1½ time siden. Krydser nu bare fingre for at det stivner. ♥♥♥ Troels - 2010-07-28 19:30:12 Super opskrift. Jeg brugte dog kun cirka 3 dl. vand. Med en hel stang vanille har det en rigtig god smag :-) Per - 2005-01-01 01:01:01 Der blev ca 1½ l marmelade ud af opskriften her. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne