rugbrød (gerne rester men uden kerner) 200 g. rugbrød (gerne rester men uden kerner)
5–7.5
dl.
vand 5–7.5 dl. vand
0.5
flaske
hvidtøl 0.5 flaske hvidtøl
0.5–1
dl.
sukker 0.5–1 dl. sukker
1–2
tsk.
reven citronskal 1–2 tsk. reven citronskal
Opskrift:
Brødet skæres i terninger og sættes i blød natten over, i så meget vand at det er dækket. Kog det under låg ved svag varme, til det er mørt, og rør jævnligt under kogningen., så det ikke brænder på.
Kraftig piskning er som regel nok til at fjerne alle klumper, når brødet er færdigkogt, men ellers må det gnides gennem en sigte, eller kommes i en blender. Om nødvendigt tilsættes mere vand under kogningen.
Suppen spædes med øllet, smages til med sukker og citronskal og koger 10 – 15 minutter ved svag varme. Om nødvendigt tilsættes lidt mere vand eller øl, til der er i alt ca. 1 1/2 liter øllebrød
Serveres med mælk, fløde eller flødeskum
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(14 stemmer)
Opskriften er vist 19072 gange, og udskrevet 283 gange.
Kommentarer
alexander & co - 0000-00-00 00:00:00 lidt mærklig forklaring!!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider