Arista alla fiorentina (florentinsk flæskesteg)

Arista alla fiorentina (florentinsk flæskesteg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
1.5 kg.flæskerullesteg
4 fedhvidløg
6 kvistefrisk rosmarin
1 spsk.oliven olie
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Hvisløgsfeddene pilles. Rosmarinkvistene skylles og slynges tørre. 1 spsk. Rosmarinnåle hakkes meget fint sammen med hvidløgsfeddene og bindes med olien. Kødet duppes tørt et stykke køkkenrulle.

Med en spist kniv stikkes huller rundt om i stegen, og fyldes med rosmarin-hvidløgsmassen. Stegen gnides grundigt over det hele med salt og peber. Resten af rosmarinkvistene klippest til (i længden) og trækkes igenne snøringen.

Stegen sættes på spid og grilsteges. Helst over trækul. Først i 30 minutter for stærk varme, derefter for svager varme, mens stegen dryppes med stegesky. Griltiden er ca. 1½ time.

Man kan også stegen den i en ovngrill eller ovnstege den på et fald, i så fald kan man stege skrællede halve eller kvarte kartofler i samme fad, da de opsuger saften fra stegen, og får en utrolig dejlig smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 35391 gange,
og udskrevet 575 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu