Yoghurtboller

Yoghurtboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Yoghurt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.smør
1.5 dl.vand
1 dl.yoghurt naturel
25 g.gær
2 tsk.salt
100 g.durummel til brød
200-250 g.hvedemel
 
 Drys:
 sesamfrø
 jomfru i det grønne
 
Opskrift:
Varm smør og vand op i en kasserolle, til smørret er smeltet. Rør vand og yoghurt, afkøl til håndvarmt, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør durummel i. Rør halvdelen af hvedemelet i, og stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned, og drys resten af hvedemelet på et bord, og hæld dejen herpå. Ælt melet i til en blød og smidig dej, der slipper fingrene. Form dejen til 12 boller, og stil dem til hævning under et klæde i en halv time. Pensl bollerne med pisket æg, og drys med de to slags frø. Bag bollerne på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne og gennembagte.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (32 stemmer)

Opskriften er vist 41785 gange,
og udskrevet 844 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

M.V. Poulsen  -  2016-10-25 13:34:43
Har udelukkende brugt kornkammerets økologisk hvedemel og brugt kaffe i stedet for vand. Super lækre boller...😋

M.V. Poulsen  -  2016-10-25 13:24:27
Super gode boller, har dog brugt kaffe I stedet for vand som ikke gør smagen ringere...😍