Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Københavnerbirkes

Københavnerbirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
2 dl.lunken vand
2 æg
75 g.smør
1 tsk.salt
500 g.hvedemel
 
 Til indrulning:
100 g.smør
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
 Pynt:
 birkes
 


Opskrift:

Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet. Slå mere mel i dejen og tag den ud på bordet. Ælt den med så meget mel at dejen stadig er blank og smidig. Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45 minutter. Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere mel. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel. Skær iskold smør i tunde skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 af dejen. Fold den smørfridej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.

Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden. Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange. Skær dejen igennem på langs. Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang. Skær den i ca. 5 cm brede stykker. Læg stykkerne på plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter. Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (47 stemmer)

Opskriften er vist 22858 gange,
og udskrevet 482 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2012-08-04 10:54:38
Glæder mig til at bage Københavnere uden remonce. Var på jagt efter birges, som min mor lavede dem, men er ikke til at finde, så jeg bruger denne, og glæder mig til at sætte tænderne i dem. :-)


mathias offersen  -  2010-03-09 10:15:32
sejt! (: elsker bare de der (; og er over syg til at lave dem! ;D


[email protected]  -  2009-07-03 21:12:44
Tak for de mange opskrifter - jeg savner dog nogle fotos af de forskellige ting.


  -  2009-01-22 21:15:16
remoncen laves af : 250 g sukker, s50 g margarine og 125 g æblemarmelade. og så bag dem 10-12 min i stedet for 15


Tina Poulsen  -  2008-08-31 23:33:15
Jo der skal så :)


  -  0000-00-00 00:00:00
Skal der ikke være remonce i københavnerbirkes??