Cappuccino mousse

Cappuccino mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.sødmælk
0.5 vaniljestang
1 knsp.kanel, stødt
1 knsp.Muskatnød, stødt
3 Husblas, blade
2 breveespresso kaffe
2 æggeblommer
1 dl.sukker
2.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
4-6 spsk.groftrevet/høvlet mørk chokolade
 evt.lidt mynteblade
 
Opskrift:
Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker til æggepunch. Kog mælk, vanille, kanel og muskat i 5 minutter, fjern vanillen. Tilsæt espresso-kaffepulver. Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden. Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggepunch. Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig røring med en grydeske - men uden at koge. Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne. Stil evt. skålen i en balje med vand og isklumper eller et fryseelement, eller stil den i køleskabet. Rør i den af og til. Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel moussen i 4 portionsglas eller kom den i en skål. Der bliver ca. ¾ liter. Stil moussen tildækket i køleskab til serveringen. Drys med chokolade og pynt evt. med mynteblade.





karakterer:
Opskriften er vist 15596 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu