Ribskage

Ribskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Ribs

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ribskage, billede 4 Ribskage, billede 1 Ribskage, billede 2 Ribskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Bærrene ribbes, skylles og sættes til afdrypning.

Bærrene blandes med 3 spsk sukker.

Æg og sukker piskes hvidt.

Mel, bagepulver, kanel og vanillesukker blandes.

Ribs og melblandingen vendes forsigtig i æggemassen.

En lille springform smøres. Dejen hældes i springformen. Bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Kagen tages ud af springformen. Køles af og drysses med en anelse flormelis.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)

Opskriften er vist 91291 gange,
og udskrevet 2501 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9777 (2327 kcal)
KJ pr. Pers. 1222 (290 kcal)
Vægt ialt 954 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1024 KJ (243 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 49.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ærensgaard  -  2012-07-21 14:15:30
Denne kage bager jeg hvert år, den er frisk, dejlig og ikke tør. Absolut fryseegnet.

Anni  -  2011-04-29 12:02:11
Lavede den med brombær i stedet for ribs og så med kagecreme til - Lækkert :-)

lone.thau  -  2010-01-24 15:16:40
rigtig skøn kage, jeg blander halvdelen af melet m grahamsmel , dvs ca 90 g af hver slags- det giver kagen en lidt fyldigere substans

Esther1  -  2009-09-13 17:44:16
Hele familiens ynglingskage - jeg laver den med frosne, ribbede ribs og der er ingen forskel i forhold til friske.

Dorte  -  2007-10-05 10:38:27
Kagen er god med creme fraiche, Kagen kan fryses, stadig fast og sprød efter optøning.

Floramelis  -  2007-07-19 11:15:49
God kage! Den sprøde makronlignende overflade var lækker.

Birte  -  2007-07-02 23:23:15
Lækker og frisk kage. Har lavet variant med 100 g mel + 50 g malede hasselnødder. Rigtig godt resultat.

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig dejlig frisk sommerkage.- tør kage ???? jeg finder den fugtig og lækker

Line Amalie  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert! Helt klart en af mine ynglings kager. Den er syrlig og frisk.

Niels Oxenvad  -  0000-00-00 00:00:00
Kagen er helt uden fedtstof og bliver derfor både tør og kedelig. Kanelsmagen hjælper heller ikke på velsmagen.