Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Solbærlikør - Solbær likør

Solbærlikør - Solbær likør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Solbærlikør - Solbær likør, billede 4 Solbærlikør - Solbær likør, billede 1 Solbærlikør - Solbær likør, billede 2 Solbærlikør - Solbær likør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.solbær
10 dl.rødvin
700 g.sukker pr. kg saft
1 dl.vinsprit pr. liter likør
 
Opskrift:
Solbærrene mases let og står et køligt sted i 48 timer.

Derpå hældes 1 liter rødvin over massen, som derefter står i endnu 24 timer.

Blandingen bringes til simrepunktet, må absolut ikke koge, afkøles, pureres og sies.

Tilsæt 700 g. sukker pr. kg saft. Bring atter blandingen til kogepunktet, afkøl den og hæld den på flasker. Tilsæt 1 dl vinsprit pr. liter.

Tips:

Likøren smager bedst, når den har trukket et par måneder, men den smager også fint dagen efter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 62166 gange,
og udskrevet 1082 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2015-08-26 08:24:01
I stedet for vinsprit kan der bruges finsprit, de er begge smagsneutrale og det er kun hvad de er lavet på til forskel.

1946  -  2011-09-12 15:02:19
Jeg brugte pæresnaps i stedet for finsprit - og det gjorde den bestemt ikke ringere - den smager skønt

lisbet  -  2011-08-01 14:12:41
prøv at brug honning istedet for sukker.

Erling  -  2008-10-05 15:53:50
Jeg har brugt 1/3 saft fr Hyldebærblomst, det gør Solbærlikøren bedre idet den meget fremtrædende solbærsmag bliver elimineret en del. Det er absolut rigtigt godt.

Per  -  2007-07-28 20:35:14
Jeg har købt vinsprit til fremstilling af kryddersnaps, men jeg er altid lidt i tvivl når der skal bruges vinsprit i andre opskrifter, for vinspritten er jo 95% inden den tyndes, men jeg brugte vinsprit 40% og det var ok. Fik for øvrigt ca 2 liter ud af denne portion

  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften er fra Lise Landfers kogebog DE FIR ÅRSTIDER, Lademann 1978

Claus  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager super godt med rom istedet. Andre bær til denne opskrift kan sagtens bruges, vi har prøvet med vindruer, ganske udmærket.

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan bruge en ukrydret snaps i stedet for vin sprit