Solbærkirr

Solbærkirr, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Saftdrik

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.rensede solbær
750 g.sukker
1 fl.rødvin
0.5 dl.snaps
 
 konserveringsmiddel
 hvidvin
 
Opskrift:
Bland solbær med sukker, rødvin og snaps. Lad det stå 2-3 døgn. Rør ofte i bærrene, så de knuses og sukkeret opløses. Hæld blandingen gennem et geléklæde og lad det dryppe godt af. Rør konserveringsmiddel i og hæld saften på rengjorte flasker. Ved servering af kirr blandes i forholdet 1/5 Solbærkirr 1/5 hvidvin. Nyd drikken kold. Solbærsaften kan også fortyndes med dansk vand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15230 gange,
og udskrevet 268 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Conni Ehlert  -  2009-06-30 18:31:44
I opskriften, Hjemmet nr. 25, 1994, er opskriften som neden for, blot med 800 g sukker. Blandingsforholdet er da anført som 1 del solbær "likør" til ca. 5 dele hvidvin.

Anne  -  2009-05-03 12:58:16
Hvis man ved servering skal blande 1/5 solbærkirr til 1/5 hvidvin, hvad skal de sidste 3/5 af serveringen så være?

Jette Andersen  -  2007-07-30 12:23:41
Denne kir er smager rigtig godt jeg bruger vodka i stedet for snaps.