Chokoladekage med solbær

Chokoladekage med solbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.mandler
5 æg
200 g.sukker
200 g.smør
200 g.mørkt chokolade grofthakket
3 spsk.solbærsyltetøj
 
 Til formen:
 smør
 hvedemel
 
 Solbærsauce:
1 dl.creme de Classis
15 g.sukker
3 æggeblommer
2 dl.creme fraiche 38% eller piskefløde
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 150 grader. Skold, smut og hak mandlerne. Resultatet skal være som groft mel.

Pisk fire æggeblommer og et helt æg hvide med sukker. Gem de fire æggehvider til senere. Smelt smør og chokolade sammen i vandbad. Afkøl det lidt og bland det i æggemassen.

Tilsæt mandelmelet og vend solbærsyltetøjet i. Pisk æggehviderne stive og vend dem hurtigt, men forsigtigt i. Hæld straks massen i en smurt, melet springform og bag kagen i 50 minutter.

Solbærsauce
Bring Creme de Cassis og sukker i kog i en lille gryde. Hæld den varme lage i æggeblommerne under kraftig piskning. Bliv ved med at piske til cremen er kold. Bland derefter denne creme med creme fraiche eller fløde pisket til skum.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14309 gange,
og udskrevet 268 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

hennymormor  -  2008-07-19 19:48:53
Hvad er creme de classis?