Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Persisk kyllingekebab

Persisk kyllingekebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab - Kabab

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingetern

Oprindelsesland : Persien

PersienIndsendt :



Ingredienser:
 Kød:
1 kg.kyllinge- eller kalkunbryst, skåret i tern på 3 cm
 
 Marinade:
0.5 dl.hjemmelavet yoghurt
1 finthakket forårsløg
2 store, knuste fed hvidløg
60 g.hjemmeristede cashewnødder
2 tsk.stødt spidskommen
 evt. lidt stødt chilipeber
 salt
 peber fra kværn
 
 Dressing:
7.5 dl.hjemmelavet yoghurt
4 spsk.hakket frisk mynte
 salt
 peber
 
Opskrift:
Marinade og kød:
Blend alle ingredienserne til marinaden sammen til en puré. Vend kødet heri og stil det tilfække på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Stik kødet på bambusspyd, som har ligger i blød i koldt vand i mindst 30 minutter. Grill kødet over glødende kul i godt 7 minutter på hver side, eller til det er gennemstegt.

Dressing:
Lad yoghurten dryppe af i godt 2 timer i en sigte, foret med et rent viskestykke - eller i et kaffefilter.
Rør den afdryppede yoghurt sammen med mynten og smag til med salt og peber fra kværn.

Kebab'en kan spises lige fra grillen eller pakkes ind og spises kold ved en picnic. Kødet smager dejligt svøbt i salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 18504 gange,
og udskrevet 277 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Fafa  -  2010-12-05 21:47:51
Hej Jeg er oprindeligt fra Iran og kender ikke noget af disse opskrifter der er nævnt som persiskmad i denne hjemmeside! De er nok arabisk opskrifter!

Kejvon  -  2009-10-29 17:45:34
jeg er enig. Dette er ikke Persisk

......  -  2008-09-13 15:27:01
det er ikke en persisk kyllingkabob. En persisk kyllingkebab (joojekabab) laves af kyllinge stykker som har været i en marinade af citronsaft, løg, olivenolie, safran, salt og peber