Pocherede pærer med karamel og Sabayon-is

Pocherede pærer med karamel og Sabayon-is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :

Ingredienser:
6 dl.vand
0.5 dl.citronsaft
225 g.perlesukker
8 pærer
1 vanillestang
5 æggeblommer
6 dl.piskefløde
1 sjatKirsch el. cognac
 
 Karamel:
75 g.sukker
1.5 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Små friske kviste mynte
 
Opskrift:
Bring vand, citronsaft og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i 2 min.

Skræl pærerne og skrab det grønne af stilkene - forsigtigt, så de ikke brækker af. Kom pærerne i sukkerlagen, læg låg over og bring dem i kog. Skru ned, når de koger, og lad dem koge sagte under låg i 15 min. Sluk og lad pærerne stå under låg, til de er kolde.
Tag dem op på et fad og stil dem i køleskabet med film over.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom det i sukkersiruppen, bring den i kog og lad det koge hraftigt uden låg til en tynd sirupsagtig konsistens.

Pisk den spilkogende sirup i æggeblommerne. Pisk til en let og luftig masse. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggecremen. Fyld iscremen i en metalform og stil den straks i fryseren. (Kan laves dagen i forvejen).

Smelt sukkeret til karamel, hæld fløden i og lad det koge kraftigt, til en tyk cremet konsistens. Køl af.


Tag de kolde pærer ud og pynt med karamellen. Anret isen i kugler. Brug en pære til hver portion, pynt med mynte og server straks.


karakterer:
Opskriften er vist 19980 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu