abrikoser i Amaretto (mrk. SVANSØ - fås bl.a. i Netto!) 1 glas abrikoser i Amaretto (mrk. SVANSØ - fås bl.a. i Netto!)
100
g.
smør 100 g. smør
250
g.
sukker 250 g. sukker
200
g.
hvedemel 200 g. hvedemel
2.5
tsk.
bagepulver 2.5 tsk. bagepulver
1.5
tsk.
salt 1.5 tsk. salt
1
tsk.
vanillesukker 1 tsk. vanillesukker
2
dl.
mælk 2 dl. mælk
4
æggehvider 4 æggehvider
100
g.
hakkede nødder 100 g. hakkede nødder
50
g.
hakket chokolade 50 g. hakket chokolade
Opskrift:
Smør og sukker røres blødt. Mel, bagepulver, vanillesukker og salt blandes og røres skiftevis med den kolde mælk i blandingen af smør og sukker. Æggehviderne piskes stive, og de hakkede nødder vendes forsigtigt i. Blandingen vendes herefter i mas-sen. Det hele hældes i en 2 liters randform (alm. springform), der er smurt godt og drysset med rasp. Bages på nederste rille ved 200 °C i ca. 45 min. Kagen afkøles og overtrækkes med chokolade.
Serveres med Abrikoser i Amaretto og rørt vanilleis, smagt til med Amarettolikøren fra abrikoserne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7777 gange, og udskrevet 133 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider