Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fulling også kaldet Fullingsteg

Fulling også kaldet Fullingsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
 Pandekage:
5 æggeblommer
1 spsk.sukker
2 kophvedemel
1 tsk.natron
1 kopmælk
5 æggehvider
 
 nakkefilet
 


Opskrift:

Æggeblommerne røres lidt med sukkeret, natron, salt og mel blandes og røres i sammen med mælken. Æggehviderne piskes og vendes forsigtigt i. Lidt margarine smeltes på panden og dejen bages deri ved ikke for stærk varme. Når den er godt halvbagt, vendes den på et grydelåg og bages færdig. Den skulle gerne blive ca. 4-5 cm tyk.

Men den bager, ordnes kødet. Vi bruger en nakkefilé, som vi steger i god tid før jul og fryser, så den er klar til at tage op og bruge. Den skæres i ikke for tykke skiver og brunes på panden i svinefedt.

Når de to ting er klar, laves sovsen i panden, som kødet er brunet i. Den består af svindefedt og lys sirup, som er varmet sammen. Det er lidt svært at sætte mængde på, men ca. 1/4 fedt og 3/4 sirup.

Tips:

Egnsjuleret fra vest Vendsyssel, nærmere betegnet mellem Rødhus og Nr. Lyngby, som man spise julemorgen og nyrtårsmorgen. Der findes flere varitanter af fullingsteg, som det også kaldtes, men her er den, vi altid har fået og som vi fortsat spiser hver jul, dog ikke om morgenen: Fulling består af 3 ting: Kød, pandekage og sovs.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 15212 gange,
og udskrevet 157 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

mønboen  -  2008-10-25 22:05:09
Hvor herligt med en rigtig egnsret ;-) Lyder som en god kur mod tømmermænd nytårsmorgen - enten overlever man eller.....


JCV Ingstrup  -  2008-10-02 19:55:53
Jeg er 78 år og har spist juleretten hvert år så længe jeg kan huske,jeg har videregivet oplysniger om retten til en ung mand,, som har fået smag for retten og har laver en hjemmeside om om denne retten, Intereserede kan læse mere om retten på denne side http://www.dotface.dk/fulling/taktil.htm Vi spiser den stadig men etiden skik har vi redukseret fedtindholdet en del


Tom  -  2007-08-08 14:54:27
Lyder godt, men det er vist ikke en vegetar-ret.


anni  -  0000-00-00 00:00:00
...for os som ikke er fra Vendsyssel: hvordan serveres retten?