Basilikumtapenade

Basilikumtapenade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

ForretterRet : Forretter - Tapenade

Hovedingrediens : Krydderurter - Basilikum

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
1 stor dl. udkernede sorte oliven
6 sardeller
1.5 spsk.kapers
1 fedhvidløg presset
1 citron saften heraf
4 spsk.olivenolie (eller mere)
 nymalet sort peber
2 spsk.frisk basilikum
 
Opskrift:
Bland oliven, sardeller, kapers, hvidløg, citronsaft, olivenolie og peber i en blender. Man kan også bruge morter eller grøntsagskværn, men det går hurtigere med en blender. Nogle sekunder på høj hastighed er nok til at få blandingen jævn.

Tilsæt eventuelt mere olie hvis konsistensen er for tyk. (Er blandingen for salt kan man tilsætte 1/2 tsk sukker).

Bland den fintklippede basilikum i og stil tapenaden i køleskabet, overdækket med plastfolie, til den skal serveres. Den kan holde sig i circa 10 dage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 30549 gange,
og udskrevet 562 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Den madglade  -  2016-07-25 17:03:28
En dejlig tapanade! Hvis man vil gøre den mere børnevenlig så undlad sadiner.

Anja  -  2010-07-07 19:23:52
super lækker, jeg undlog dog sardellerne.