Gratinerede æbler

Gratinerede æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.æbler
 sukker
1 vanillestang
1 bægercreme fraiche
6 store makroner
25 g.smør
2 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Halvdelen af æblerne skrælles, renses for blomst, stilk og kernehus, skæres i mindre stykker og koges til en tyk mos med en 1/2 stang vanille. Smag mosen til med sukker og rør den afkølede mos op med creme fraiche. Den må ikke blive for tynd. Skræl resten af æblerne, skær dem i halve, fjern blomst, stilk og kernehus. Kog æblerne i en sukkerlage tilsat 1/2 stang vanille og lad dem løbe af i en sigte. Sukkerlagens sukkerindhold bestemmes af æblernes surhedsgrad og din egen smag. Fordel æblemosen i et ovnfast fad, læg de halve æbler herpå med den runde side opad. Knus makronerne og drys dem over. Dryp med smeltet smør. Bag æblerne ved 225° i 20-30 min. til overfladen er gylden.

Server æblerne lune med kold flødeskum til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9328 gange,
og udskrevet 135 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu