Lammekofta kebabber med tahindressing

Lammekofta kebabber med tahindressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.magert lammekød
1 løg, grofthakket
2 fedhvidløg, grofthakket
1 tsk.knust sort peber
1.5 tsk.stødt kommen
0.5 tsk.stødt kanel
1 tsk.stødt paprika
1 tsk.salt
2 skiverbrød uden skorpe, skåret i kvarte
1 æg, let sammenpisket
 olivenolie, til hænderne
 
 Tahinidressing:
2 spsk.tahin (sesampasta)
3 tsk.citronsaft
1 lille fedhvidløg, presset
 et nip salt
2-3 spsk.vand
2 spsk.Cheasy fraiche 9%
1 spsk.frisk persille, hakket
 
Opskrift:
Fjern overflødigt fedt og sener. Skær kødet i små stykker.

Forvarm grillen.

Kom lam, løg, hvidløg, peber, kommen, kanel, paprika, salt, brød og æg i en foodprocessor. Lad den køre i 20-30 sekunder, eller indtil farsen er ensartet.

Del farsen i 12 lige store portioner.
Kom olie på hænderne og form portionerne til pølser. Pølserne pakkes rundt om spiddene og lægges i køleskab, til de skal steges.

Tahindressing:
Bland tahin, citronsaft, hvidløg, salt, vand, syrnet fløde og persille i en lille skål. Dressing røres, til den er cremet. Læg kofta kebabberne på en varm, let smurt grill. Steges i 10 minutter og vendes hyppigt indtil de er brune og gennemstegte. Serveres med tahindressing og evt. grillede halve tomater.

Tips:

Opbevaringstid: kebabberne steges umiddelbart før de serveres. Tahindressing kan laves dagen før.





karakterer:
Opskriften er vist 15571 gange,
og udskrevet 292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu