|
600 | g. | magert lammekød600 g. magert lammekød | 1 | mellemstort | løg, grofthakket1 mellemstort løg, grofthakket | 2 | fed | hvidløg, grofthakket2 fed hvidløg, grofthakket | 1 | tsk. | knust sort peber 1 tsk. knust sort peber | 1.5 | tsk. | stødt kommen1.5 tsk. stødt kommen | 0.5 | tsk. | stødt kanel0.5 tsk. stødt kanel | 1 | tsk. | stødt paprika1 tsk. stødt paprika | 1 | tsk. | salt1 tsk. salt | 2 | skiver | brød uden skorpe, skåret i kvarte2 skiver brød uden skorpe, skåret i kvarte | 1 | | æg, let sammenpisket1 æg, let sammenpisket | | | olivenolie, til hænderne olivenolie, til hænderne | | | | | | Tahinidressing: Tahinidressing: | 2 | spsk. | tahin (sesampasta)2 spsk. tahin (sesampasta) | 3 | tsk. | citronsaft3 tsk. citronsaft | 1 | lille fed | hvidløg, presset1 lille fed hvidløg, presset | | | et nip salt et nip salt | 2-3 | spsk. | vand2-3 spsk. vand | 2 | spsk. | syrnet fløde 9%2 spsk. syrnet fløde 9% | 1 | spsk. | frisk persille, hakket1 spsk. frisk persille, hakket | | | |
| |
Fjern overflødigt fedt og sener. Skær kødet i små stykker.
Forvarm grillen.
Kom lam, løg, hvidløg, peber, kommen, kanel, paprika, salt, brød og æg i en food-processor. Lad den køre i 20-30 sekunder, eller indtil farsen er ensartet.
Del farsen i 12 lige store portioner.
Kom olie på hænderne og form portionerne til pølser. Pølserne pakkes rundt om spiddene og lægges i køleskab, til de skal steges.
Tahindressing:
Bland tahin, citronsaft, hvidløg, salt, vand, syrnet fløde og persille i en lille skål. Dressing røres, til den er cremet.
Læg kofta kebabberne på en varm, let smurt grill. Steges i 10 minutter og vendes hyppigt indtil de er brune og gennemstegte. Serveres med tahindressing og evt. grillede halve tomater.
Tips:
Opbevaringstid: kebabberne steges umiddelbart før de serveres. Tahindressing kan laves dagen før.
|