Figner, Økologiske

Figner, Økologiske, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Figner:
1000 g.økologiske figner
1 dl.vand
1 spsk.Atamon
600 g.sukker
2.5 dl.Madeira
 
 Tilbehør:
4 dl.figensaft
2.5 dl.piskefløde
1 cl.Madeira
9 bladekvan - angelika
3 spsk.vand
1 tsk.kartoffelmel
15 g.mandler
50 g.sukker
 
Opskrift:
Figner:
Fignerne vaskes og skrælles ca. 1 cm fra stilken og ned, og blomsten tages ud. Læg fignerne i et glas. Bring sukker og vand i kog. Afkøles lidt og hældes over fignerne. Der bindes til og glasset står køligt til næste dag. Gentag processen. Tredie dag (sidste dag) hældes saften fra i en gryde. Saften bringes i kog, fignerne lægges i og trækker lidt. Derefter kommes fignerne tilbage i glasset, saften indkoges til fignerne er dækket i glasset, tilsæt lidt Atamon. Bind glasset til og sæt det i køleskab. Lagringstid ca. 1 uge.

Figensaft:
Saften bringes i kog og kartoffelmel udrørt i lidt vand tilsættes. Når saften begynder at perle i kanten, er saften færdig.

Mandelfløde:
Mandlerne smuttes i kogende vand og hakkes i ikke for små stykker. Fløden piskes næsten stiv, hvorefter madeiraen hældes forsigtig i og samles med piskeren. De hakkede mandler tilsættes - gem lidt til pynt.

Glaserede kvan:
Melis karameliseres og vandet hældes ved. Så snart sukkeret begynder at karamellisere, nedkoges til sirup. Bladene blancheres i kogende vand, tørres og vendes i karamellen. Lægges derefter på et stykke papir drysset med sukker.

Fignen anrettes på bund af figensaft på en tallerken. Pyntes med mandelfløde, den glaserede kvan og mandler. Resten af mandelfløden anrettes i en lille skål ved siden af.


karakterer:
Opskriften er vist 12993 gange,
og udskrevet 142 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

susanne  -  2019-09-03 10:16:53
Meget forvirret opskrift. ud af1 dl vand og 2.1/2 dl Madeira + sukkerbliver der knap saft til at dække ( 500) gram figner, og skal Madeira i sammen med vand og sukker eller efter kog..?

Anja  -  2013-09-22 12:14:32
Madeiraen i den øverste del af opskriften - hvornår kommes den i? Skal den koge med sammen med vand og sukker, eller skal den bare hældes i glasset til sidst?