Figner, Ovnbagte

Figner, Ovnbagte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Figner - Figne - Figen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
6 friske figner
100 g.blødt smør
2 spsk.sukker
1 tsk.stødt kanel
 
 Yderligere:
4 plader butterdej (10 x 20 cm. Kan købes i supermarkeder)
 flormelis
5 dl.vanilleis
2 kopbrombær
1 spsk.vand
3 spsk.sukker
 
Opskrift:
Fignerne halveres fra top til bund. Fignerne lægges i en bradepande og smøres med smør, som er rørt sammen med sukker og kanel. Fignerne bages i ovnen ved 200 grader C i 5-10 minutter. Butterdej skæres i trekanter og drysses med flormelis. Lægges imellem 2 stykker bagepapir og bages i pres, mellem 2 bageplader i ca. 10 minutter, i ovnen, ved 180-200 grader C. Trekanterne skal være gyldenbrune. Brombær koges til kompot, sammen med sukker og vand. Stilles koldt. Kompotten kan eventuelt pureres og sigtes.

Butterdejs-trekanterne lægges i 3 lag, med rørt vanilleis imellem. Brombær og figner lægges pænt rundt om.

Tips:

Butterdejsbundene kan laves dagen før. Franske vafler kan anvendes i stedet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 27076 gange,
og udskrevet 389 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu