Banansoufflé

Banansoufflé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.banankød fra modne bananer
0.5 citron saften herfra
2 æggeblommer
4 æggehvider
60 g.lyst rørsukker
5 cl.brun rom
0.33 vanillestang
 
 Til formen:
 Smør
 sukker
 
 Flormelis
 
 
Opskrift:
Smør seks individuelle porcelænsforme med smør. Hæld lidt sukker i formene. Drej dem rundt så sukkeret sidder fast indvendigt i formene. Hæld overskydende sukker tilbage hvor det kom fra.

Blend bananerne med det meste af citronsaften, rom og æggeblommer. Kom mosen i en rummelig skål. Kom vanilliemarven i sukkeret. Hæld æggehviderne og et par dråber citronsaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe. Hæld vanillesukkeret og resten af citronsaften i, lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til massen er så fast at den ikke glider i skålen når du langsomt vender bunden i vejret på den.

Rør en fjerdedel af hviderne i bananmosen. Vend resten forsigtigt i, så massen bliver homogen, uden at luften slås ud. Hæld banansouffléen i de klargjorte forme, kør en finger rundt langs kanten så soufflémassen skubbes ind mod midten. Glat massen lidt ud og bag dem straks 15-20 i en 175 grader varm ovn. Sigt evt. flormelis over souffléerne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 15032 gange,
og udskrevet 319 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

connie sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
kan den laves uden sukker-- sukkersyge

Margit Munk  -  0000-00-00 00:00:00
Kan den ikke laves uden sukker da jeg har sukkersyge