Hjemmelavet blød nougat

Hjemmelavet blød nougat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet blød nougat, billede 4 Hjemmelavet blød nougat, billede 1 Hjemmelavet blød nougat, billede 2 Hjemmelavet blød nougat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.hasselnødder
500 g.flødechokolade
200 g.palmin
250 g.flormelis
80 g.skummetmælkspulver
3 spsk.kakaopulver
 
Opskrift:
Rist nødderne på en tør pande. Ryst panden godt mens nødderne ristes, så den brune skal løsner sig. Hæld evt. nødderne i et rent klæde og gnid den sidste rest af skallerne af.

Hak nødderne i en foodprocessor til en cremet nærmest flydende masse. Kør mindst 10 minutter, i starten må der stoppes et par gange for at skrabe ned af siderne.

Smelt chokoladen sammen med palminen i en skål over vandbad.

Sigt flormelis, tørmælk og kakaopulver sammen i en skål. Hæld den smeltede chokolade-palminmasse i under stadig omrøring, brug gerne elpisker. Rør til massen er glat og ensartet. Rør nøddemassen i.

Hæld nougaten i en form beklædt med bagepapir og stil den køligt mindst 1 time, til den er stivnet, eller fordel den i små alufolie-konfektforme.

Tips:

Det kan lyde som en stor portion, men der skal en vis mængde til for at kunne køre den på foodprocessoren.

Skummetmælkspulver fås hos materialisten.

Nougaten kan skæres i firkanter, når den er helt stivnet, pakkes i cellofan og opbevares koldt.





karakterer:
Opskriften er vist 54088 gange,
og udskrevet 557 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-11 12:41:40
Min mor var Danske, boede i England og altid brugt 'cookeen' til den slags opskrift. Nu bor jeg i Frankrig og har samme problem, men mon ikke smør er ligeså godt? Christine 12-02-2015

  -   2014-09-23 13:07:41
Ved ikke om det virker, men har set mange opskrifter hvor fedtstoffet (palmin/smør) er udskiftet med kokosolie - det går godt i spind med chokolade, så måske det kunne erstatte palminen

  -   2014-08-06 10:22:47
Jeg bor ogsaa i Irland Karen, og har ingen anelse om hvad man kan bruge i stedet for palmin, men ville gerne have et tip!

  -   2008-12-13 16:25:38
Jeg bor i Irland og kan ikke købe Palmin. Prøved 'creamed coconut', men det blev for blødt. Kan jeg bruge 'cookeen'? (ligner Palmin, men lavet med grønsagsolie.)