Hjemmelavet blød nougat
Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist nødderne på en tør pande.
Ryst panden godt mens nødderne ristes, så den brune skal løsner sig.
Hæld evt. nødderne i et rent klæde og gnid den sidste rest af skallerne af.
Hak nødderne i en foodprocessor til en cremet nærmest flydende masse. Kør mindst 10 minutter, i starten må der stoppes et par gange for at skrabe ned af siderne. Smelt chokoladen sammen med palminen i en skål over vandbad. Sigt flormelis, tørmælk og kakaopulver sammen i en skål. Hæld den smeltede chokolade-palminmasse i under stadig omrøring, brug gerne elpisker. Rør til massen er glat og ensartet. Rør nøddemassen i. Hæld nougaten i en form beklædt med bagepapir og stil den køligt mindst 1 time, til den er stivnet, eller fordel den i små alufolie-konfektforme. Tips: Det kan lyde som en stor portion, men der skal en vis mængde til for at kunne køre den på foodprocessoren. Skummetmælkspulver fås hos materialisten. Nougaten kan skæres i firkanter, når den er helt stivnet, pakkes i cellofan og opbevares koldt. |
|
|
Opskriften er vist 54088 gange,
og udskrevet 557 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (25 stemmer) |
|
|
Kommentarer anonym - 2015-02-11 12:41:40 Min mor var Danske, boede i England og altid brugt 'cookeen' til den slags opskrift. Nu bor jeg i Frankrig og har samme problem, men mon ikke smør er ligeså godt? Christine 12-02-2015 Annette - 2014-09-23 13:07:41 Ved ikke om det virker, men har set mange opskrifter hvor fedtstoffet (palmin/smør) er udskiftet med kokosolie - det går godt i spind med chokolade, så måske det kunne erstatte palminen anonym - 2014-08-06 10:22:47 Jeg bor ogsaa i Irland Karen, og har ingen anelse om hvad man kan bruge i stedet for palmin, men ville gerne have et tip! KarenHarboe - 2008-12-13 16:25:38 Jeg bor i Irland og kan ikke købe Palmin. Prøved 'creamed coconut', men det blev for blødt. Kan jeg bruge 'cookeen'? (ligner Palmin, men lavet med grønsagsolie.) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




