Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmelavet blød nougat

Hjemmelavet blød nougat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
50 g.hasselnødder
150 g.flødechokolade
100 g.palmin
75 g.flormelis
3 spsk.skummetmælkspulver
1 spsk.kakaopulver
 
 olie til formen
 


Opskrift:

Rist nødderne på en tør pande. Ryst panden godt mens nødderne ristes, så den brune skal løsner sig. Hæld evt. nødderne i et rent klæde og gnid den sidste rest af skallerne af. Hak nødderne meget fint, gerne i en blender.

Smelt chokoladen sammen med palminen i en skål over vandbad.

Sigt flormelis, tørmælk og kakaopulver sammen i en skål. Hæld den smeltede chokolade-palminmasse i under stadig ømrøring, brug gerne elpisker. Rør til massen er glat og ensartet. Rør de hakkede nødder i.

Hæld nougaten i en smurt form og stil den køligt mindst 1 time, til den er stivnet, eller fordel den i små alufolie-konfektforme.

Tips:

Nougaten kan skæres i firkanter, når den er helt stivnet, pakkes i cellofan og opbevares koldt.

Hasselnødderne kan hakkes groft eller delvis tilsættes hele, men giver så mindre nøddesmag. Skummetmælkspulver fås hos materialisten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 47066 gange,
og udskrevet 493 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-02-11 12:41:40
Min mor var Danske, boede i England og altid brugt 'cookeen' til den slags opskrift. Nu bor jeg i Frankrig og har samme problem, men mon ikke smør er ligeså godt? Christine 12-02-2015


Annette   -  2014-09-23 13:07:41
Ved ikke om det virker, men har set mange opskrifter hvor fedtstoffet (palmin/smør) er udskiftet med kokosolie - det går godt i spind med chokolade, så måske det kunne erstatte palminen


  -  2014-08-06 10:22:47
Jeg bor ogsaa i Irland Karen, og har ingen anelse om hvad man kan bruge i stedet for palmin, men ville gerne have et tip!


KarenHarboe  -  2008-12-13 16:25:38
Jeg bor i Irland og kan ikke købe Palmin. Prøved 'creamed coconut', men det blev for blødt. Kan jeg bruge 'cookeen'? (ligner Palmin, men lavet med grønsagsolie.)