Hak hasselnødderne groft. Bag hasselnødderne ved ca 180 grader C. alm. ovn i ovnen til de er lysebrune, tag dem ud.
Varm sukkeret på en teflonpande eller i en gryde, når sukkeret er smeltet, hældes hasselnødderne i, der røres rundt, så nødderne er dækkede, og massen hældes ud på et stykke bagepapir.
Du skal blot knuse nougaten med en kagerulle eller lign, når du skal bruge det.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(6 stemmer)
Opskriften er vist 57389 gange, og udskrevet 438 gange.
Energi:
KJ total 8776 (2089 kcal)
KJ pr. Portion 8776 (2089 kcal)
Vægt ialt 400 gram
Vægt pr. Portion 400 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2194 KJ (522 kcal) Protein 7.4 gram Fedt 27.2 gram Kulhydrat 64.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Henrik - 2011-05-17 23:44:38 Det kan anbefales at komme en smule natron i sammen med nødderne (ca. en halv teskefuld til den mængde, der er angivet her). Det vil gøre karamelmassen skør og meget lettere at knække, når den er afkølet.
Henriette - 0000-00-00 00:00:00 det er det bedste nougat jeg har smarkt længe
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider