Vanilleis med chokoladestykker

Vanilleis med chokoladestykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vanilleis med chokoladestykker, billede 4 Vanilleis med chokoladestykker, billede 1 Vanilleis med chokoladestykker, billede 2 Vanilleis med chokoladestykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Æggehviderne piskes stive.

Æggeblommerne piskes hvid med flormelis og vanille og det hakkede chokolade vendes.

Fløden piskes til flødeskum. Flødeskummet røres i æggesnapsen. De piskede æggehvider vendes forsigtigt i ægge/flødeskumsblandingen.

Massen hældes i en form og fryses 6-8 timer.

Tips:

i stedet for vanillestang kan der bruges 3 tsk. vanillesukker.





karakterer:
Opskriften er vist 279626 gange,
og udskrevet 4849 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (99 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6176 (1470 kcal)
KJ pr. Pers. 3088 (735 kcal)
Vægt ialt 446 gram
Vægt pr. Pers. 223 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1384 KJ (329 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 26.1 gram
Kulhydrat 20.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-26 15:23:06
Fantastisk dejlig is.

  -   2023-12-26 15:22:06
Fantastiske boller - min familie elsker dem. 😀

  -   2022-03-10 11:27:58
Hvor længe kan den holde sig i fryser? Oh skal der låg på når den fryser ind?

  -   2020-05-24 15:48:33
Er det for tidligt at lave isen dagen før om eftermiddagen

  -   2019-12-28 09:09:38
Isen skal ikke omrøres

  -   2019-12-28 09:08:39
æggeblommer og æggehvider er stk. og ikke bøtter :)

  -   2016-09-13 13:58:22
Når der står 2 x Pasturiseret hvide og blomme, menes der så 2 bøtter? For i F.eks. 1 bøtte med pasturiseret æggehvide indeholder det som svare til 1,5 æggehvide.

  -   2016-04-01 17:43:23
Hold da op en god is! Jeg lavede den til mine familie, vi elskede den! Har lavet den ca. 5 gange og den smager lige godt hover gang.

  -   2012-11-08 10:03:06
Skal isen omrøres under frysning eller passer den bare sig selv??

  -   2012-01-13 15:40:50
Den tager vel ikke skade af at være i fryseren i et par dage?

  -   2011-03-10 20:09:55
hold da op en god is. nem at lave, og smager som kom det fra en fryser fra et supermarked. man skal helt sikkert prøve at lave den. mmmm

  -   2010-07-06 20:27:02
Den er god at bruge som grundopskrift, og så bygge videre derfra. Tilsæt f.eks. 5 spsk. kakao (blandes i æggeblommerne). Når du hælder den i en frysebøtte, lægger du den lagvis med færdig chokoladesauce. Så har du verdens bedste chokoladeis! :-)

  -   2010-03-24 13:17:48
Virkelig god opskrift.. Det kan varmt anbefales at erstatte halvdelen af flødeskummet med samme mængde ymer / ylette.. Og der kan også bruges hakket daim i stedet for chokolade.. :-)

  -   2009-01-13 20:54:22
MMMm.. den er rigtig god den opskrift. den kan anbefales..:)

  -   2008-12-01 13:40:03
Fantastisk is. Blød lige fra fryseren. Lavede den til 100 børn (30 liter) og ALLE elskede den! Vi brugte den til banana split.