Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Vanilleis med chokoladestykker

Vanilleis med chokoladestykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Vanilleis med chokoladestykker, billede 4 Vanilleis med chokoladestykker, billede 1 Vanilleis med chokoladestykker, billede 2 Vanilleis med chokoladestykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Æggehviderne piskes stive.

Æggeblommerne piskes hvid med flormelis og vanille og det hakkede chokolade vendes.

Fløden piskes til flødeskum. Flødeskummet røres i æggesnapsen. De piskede æggehvider vendes forsigtigt i ægge/flødeskumsblandingen.

Massen hældes i en form og fryses 6-8 timer.

Tips:

i stedet for vanillestang kan der bruges 3 tsk. vanillesukker.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (88 stemmer)

Opskriften er vist 199796 gange,
og udskrevet 4156 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6164 (1467 kcal)
KJ pr. Pers. 3082 (733 kcal)
Vægt ialt 440 gram
Vægt pr. Pers. 220 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1401 KJ (333 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 26.5 gram
Kulhydrat 20.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Conni knudsen  -  2020-05-24 15:48:33
Er det for tidligt at lave isen dagen før om eftermiddagen

Per  -  2019-12-28 09:09:38
Isen skal ikke omrøres

Per  -  2019-12-28 09:08:39
æggeblommer og æggehvider er stk. og ikke bøtter :)

Anja  -  2016-09-13 13:58:22
Når der står 2 x Pasturiseret hvide og blomme, menes der så 2 bøtter? For i F.eks. 1 bøtte med pasturiseret æggehvide indeholder det som svare til 1,5 æggehvide.

14 årlig pige.  -  2016-04-01 17:43:23
Hold da op en god is! Jeg lavede den til mine familie, vi elskede den! Har lavet den ca. 5 gange og den smager lige godt hover gang.

Lone  -  2012-11-08 10:03:06
Skal isen omrøres under frysning eller passer den bare sig selv??

Rikke  -  2012-01-13 15:40:50
Den tager vel ikke skade af at være i fryseren i et par dage?

super lækker ;)  -  2011-03-10 20:09:55
hold da op en god is. nem at lave, og smager som kom det fra en fryser fra et supermarked. man skal helt sikkert prøve at lave den. mmmm

Maria  -  2010-07-06 20:27:02
Den er god at bruge som grundopskrift, og så bygge videre derfra. Tilsæt f.eks. 5 spsk. kakao (blandes i æggeblommerne). Når du hælder den i en frysebøtte, lægger du den lagvis med færdig chokoladesauce. Så har du verdens bedste chokoladeis! :-)

Majken  -  2010-03-24 13:17:48
Virkelig god opskrift.. Det kan varmt anbefales at erstatte halvdelen af flødeskummet med samme mængde ymer / ylette.. Og der kan også bruges hakket daim i stedet for chokolade.. :-)

bare god  -  2009-01-13 20:54:22
MMMm.. den er rigtig god den opskrift. den kan anbefales..:)

Skøn opskrift  -  2008-12-01 13:40:03
Fantastisk is. Blød lige fra fryseren. Lavede den til 100 børn (30 liter) og ALLE elskede den! Vi brugte den til banana split.