pighvarfilet (renset og klargjort) 500 g. pighvarfilet (renset og klargjort)
1
dl.
tør hvidvin 1 dl. tør hvidvin
salt salt
peber peber
Sauce: Sauce:
2
gulerødder 2 gulerødder
1
løg 1 løg
4
dl.
tør hvidvin 4 dl. tør hvidvin
1
spsk.
Tørrede koriander 1 spsk. Tørrede koriander
400
g.
smør 400 g. smør
Porrer: Porrer:
3
porrer det hvide heraf 3 porrer det hvide heraf
5
dl.
sojaolie 5 dl. sojaolie
Pynt: Pynt:
50
g.
laksekaviar 50 g. laksekaviar
Opskrift:
Pighvar:
Pighvaren udskæres i 4 stykker à 125 g. De udskårne stykker lægges i en smurt gryde med salt, peber og 1 dl hvidvin. Dampes 5 minutter ved svag varme. Hviler 5 minutter.
Saucen:
Gulerødder og løg skrælles og skæres i tynde skiver. Urterne kommes i en gryde tilsat 4 dl. Hvidvin og koriander pakket i gaze. Fonden koges med låg ca. 10 minutter. Urterne sigtes fra og gemmes. Gazen med koriander kasseres. Vinsaucen piskes op med koldt smør og tilsættes de henlagte urter. Saucen smages til med salt og hvid peber.
Friterede porrer:
Porrerne vaskes godt og skæres i tynde strimler og friteres i den forvarmede olie til de er sprøde.
Anretning:
Pighvaren anrettes med saucen i bunden og pyntes med friterede porrer samt laksekaviar.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(71 stemmer)
Opskriften er vist 13438 gange, og udskrevet 294 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider