Svampefondue med fjerkræ

Svampefondue med fjerkræ, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Svampe - Blande svampe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10 g.tørrede rørhatte
1 kvistrosmarin
2 kvisttimian
1 bdt.persille
2 laurbærblade
15 dl.hønsebouillon
750 g.champignon
2 bdt.forårsløg
300 g.kyllingebryst uden skind & ben
300 g.kalkunfilet
 
 Pebersauce:
2 spsk.syltede grønne peberkorn
2 dl.creme fraiche 18%
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skyl svampene, klip dem i mindre stykker og blød dem ud i en dl. håndvarmt vand. Skyl og tør krydderurterne. Nip bladene af persillen. Bind persillestilke, rosmarin, timian og laurbærblade sammen med ufarvet bomuldsgarn. Kom bouillon, svampe med deres udblødningsvand og krydderbuketten i en gryde. Lad det simre ca. 1/2 time. Skær roden af champignonerne og skyld dem. Rens forårsløgende og skær dem i 4 cm. lange stykker. Skær kyllingekød og kalkunfilet i 4 cm. lange stykker. Anret kødet på et par fade. Hak persillebladene og peberkornene og rør det i cream fraichen. Smag til med salt og peber. Tag krydderbyketten op af gryden. Hæld bouillonen i en fonduegryde og sær den på rechauden. Stik kødet og grønsagerne på fonduegaflerne og lad det simre kort tid i bouillonen. Spis den krydrede cream fraiche til.

Tips:

Tørrede svampe virker som et godt krydderi i både supper, saucer og gryderetter. Svampene bør skylles godt, da de ofte gemmer lidt sand og grus. Dernæst udblødes de i lidt vand, som kommes i gryden sammen med svampene.





karakterer:
Opskriften er vist 10478 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu